Кому не можна їсти помідори

Помідори мають жовчогінну властивість, і тому їх не можна їсти людям, схильним до появи каміння в жовчному міхурі або нирках. Існують і інші протипоказання, — про це нагадала дієтолог.
Вона розповіла, що якщо в жовчному міхурі є камені, регулярне вживання помідорів може викликати їх збільшення, оскільки овочам притаманна жовчогінна властивість. При наявності сечокам’яної, жовчнокам’яної хвороби, гастриту від томатів краще відмовитися.

Також не можна їсти помідори, коли є захворювання підшлункової залози (панкреатит), подагра, частий метеоризм, печія. Запалення і підвищена температура, екзема, псоріаз, свербіж, захворювання суглобів і шкіри — усе це теж чинники, що роблять томати небажаними, доповнила дієтолог.

Людям, які не страждають вищепереліченими порушеннями, помідори можуть дати багато користі. Вони є джерелом великої кількості антиоксидантів, включаючи вітамін C, і важливих для міцної імунної системи мінералів (магнію, калію, фосфору, кальцію, цинку).

— Помідори корисні для профілактики серцево?судинних захворювань, варикозу, геморою, при анемії і зниженому тиску, — сказала дієтолог.

Поділитися:
8 липня 2020 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.