Цибуля з грядки: як її правильно збирати, сушити і зберігати

Зручні способи зберігання цибулі

Цибулю необхідно викопати і добре просушити, щоб уникнути появи гнилі. У процесі просушування виявляємо цибулини, які не годяться для зберігання на зиму.

Як прибирати цибулю з грядки

Цибулю прибирати з грядки досить просто — під час прибирання викопані цибулини розкладаємо в один ряд на грядці, щоб вони просушилися під сонячними променями.

Після цього цибулини збираємо в кошики, щоб розкласти їх на горищі. Якщо стоїть сонячна погода без дощів, то цибулю можна залишити на сонці для просушування на два дні. На ніч, звичайно ж, її потрібно закрити плівкою.

Де можна сушити цибулю: горище, передбанник, веранда, літня кухня, закрита альтанка.

Звичайно, сушити цибулю можна в будь-якому іншому закритому приміщенні, але воно повинно добре провітрюватися. Температура приміщення має бути не вищою +25 градусів.

Якщо сушити цибулю на горищі, слід розстелити будь-який папір чи газети і на них в один шар розкласти викопані цибулини. Замість паперу можна постелити дошки або інший матеріал. Щодня цибулини потрібно перевертати. Якщо помітно, що цибулина погана, м’яка, то приберіть її.

Сушити цибулю варто приблизно 1-2 тижні. Як тільки шийка і коріння висохнуть, а перо стане повністю сухим, то значить цибулю пора прибирати на зберігання.

Цибулини з щільною лускою, без пошкоджень прибирають на зберігання. Якщо цибулини не визріли, тобто зелена шийка, то такі залишають. Вони підуть для готування їжі в першу чергу.

Цибулини можна зберігати в будь-якій відповідній ємності, можна взяти дерев’яні або пластикові ящики. Також підійдуть для зберігання капронові колготки, їх зручно підвішувати.

Також зберігати цибулю можна у вигляді плетених кіс. Це дуже зручно, адже таку мотанку можна вішати навіть на кухні або веранді і вона буде чудово виглядати. До того ж, у плетеної цибулі відразу видно зіпсовані цибулини, їх потрібно прибирати.

Поділитися:
1 серпня | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.