Як солити їжу, щоб не нашкодити здоров’ю

Жага солоного, стверджують лікарі, не менше згубна, ніж куріння: надлишок солі насамперед позначається на серцево?судинній системі. Як правильно солити продукти, чому ми любимо солити їжу, чим небезпечний «пересіл» і яку сіль краще додавати в страви?

Як сіль впливає на організм людини. Лікар-кардіолог зазначає: надлишок солі дійсно впливає на серцево?судинну систему негативно. Особливо на людей, у яких уже є гіпертонічна хвороба і у яких підвищений артеріальний тиск. А ще сіль виводить калій, навантажує нирки і призводить до набряків.

Найкорисніша сіль — морська з вмістом мінералів або йодована. Медики підкреслюють, що під впливом солі клітини втрачають вологу. А втрата води — це втрата ферментативної активності, життєвих сил, втрата фактично можливості активно функціонувати.

Чи існує корисна сіль? Тому головна порада: ретельно контролювати, що споживаємо і вибирати правильну сіль, наприклад, морську, з вмістом мінералів або йодовану.

Але навіть корисну сіль потрібно теж вживати помірно. Правильне споживання солі допоможе підтримати водно-сольовий баланс і забезпечить життєвими силами, які надають натрій і хлор. Найпростіший спосіб оздоровитися — взагалі відмовитися додатково солити їжу.

Поділитися:
13 жовтня | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.