Як виростити ароматну і смачну цибулю

Взимку чимало господинь вирощують «город на підвіконні». Досить часто там росте цибуля на зелень. Експерти поділилися порадами, котрі допоможуть виростити якіснішу рослину просто на підвіконні.

Поради і рекомендації:

  1. Перед посадкою прогрійте цибулини. Це прискорить їхнє «пробудження». Перед обрізанням облийте цибулини злегка теплою водою (близько 30 градусів), а потім залиште на 1-2 години.
  2. Важливо пам'ятати про баланс тепла і світла. Якщо освітленість низька, то і температура має бути нижчою. Якщо світла мало, а кругом «спека» (за мірками цибулини), то цибуля світла, пір'я викривлене і гірке. При пророщуванні оптимальна температура становить 16-18 градусів. Надалі вона має бути на рівні 18-20 градусів.
  3. Чималу роль відіграє ґрунтова суміш. Можна приготувати за таким рецептом: по 1 частині тирси, легкого городнього ґрунту і торфу. Або такий варіант: по 1 частині піску, торфу, городньої землі.
  4. При посадці не заглиблюйте сильно цибулини: не більше 1/3 від висоти посадкового матеріалу. У іншому разі отримаєте нерівне пір'я.
  5. Перше листя, що проклюнулося до пророщування, краще видалити. Це необхідно для рівномірного росту, щоб пір'я цибулі було соковитим, рівним, не гірчило.
Поділитися:
14 січня 2024 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.