Як запобігти гіркоті листового салату

Як розповіли експерти, салати належать до групи рослин, стійких до холоду, тому за високої температури повітря вони можуть стати гіркими.

Та насправді на появу неприємного гіркуватого присмаку впливає не тільки температура, а й кількість світла, що потрапляє на салат.

Отож, якщо земельна ділянка розташована в місці з великою кількістю сонячного світла, коли салат починає активно рости, забезпечте йому укриття. Для цього згодиться укривний матеріал, що має низьку щільність.

У результаті зниження надходження ультрафіолету, салат перестане відчувати стрес, а це означає, що гіркота, яка є реакцією на стресову ситуацію, піде.

Поділитися:
23 травня 2024 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.