Як проріджувати редиску

Редис багатий на вітаміни й мінерали, без цього коренеплоду не обходиться жоден перший весняний салат. Але його також потрібно вміти правильно вирощувати.

Якщо хочете виростити на городі велику й смачну редиску, то потрібно освоїти кілька ключових моментів у культивуванні.

Особливо важливо проріджувати рослину. Та до такої справи потрібно підійти правильно.

Навіщо проріджувати редис. Проріджування редиски необхідне для забезпечення достатнього доступу до сонячного світла, отримання простору для розвитку коренів, спрощення збору врожаю, стимуляції здорового росту рослини.

Проріджування виконується два рази:

  • перший раз це роблять приблизно через два тижні після появи сходів — видаляють слабкі рослини,
  • вдруге редиску проріджують, коли рослини починають заважати одна одній і займати багато місця.

Не бійтеся проріджувати культури. Вирвавши частину рослин, ви ніяк не втратите в урожаї. Навпаки, отримаєте соковиті та корисні плоди.

А ось якщо редис не проріджувати, то він буде дрібніти, стане сухим і несмачним.

Поділитися:
30 липня | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.