Вода з-під картоплі: чому варто пити

У давнину з картоплі не тільки готували безліч страв, але робили різні напої: сік, кисіль, навіть квас.

Воду, у якій варили картоплю, не виливали, а використовували для лікування різних недуг, наприклад, авітамінозу і застуди.

Користь «води з-під картоплі» підтверджує і сучасна наука. Вчені з Інституту харчування Німеччини називають картопляний відвар відваром Гіппократа і вважають універсальним лікувальним засобом.

Так, відвар з-під картоплі «в мундирі» відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишечник від слизу, допомагає в полегшенні симптомів артриту. Регулярне вживання картопляного відвару допоможе привести в норму артеріальний тиск, а при застуді над відваром слід дихати, накрившись рушником.

Правда для того, щоб в картопляному відварі збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно зварити. Чистити картоплю перед приготування не потрібно, адже в шкірці міститься до 50 % загальної кількості вітамінів. Бульби слід ретельно помити і опустити вже в киплячу воду. Ці секрети допоможуть приготувати цілющий напій.

Протипоказання: картопляний відвар не можна пити людям, які хворіють на цукровий діабет, людям із низьким тиском і алергікам.

Поділитися:
3 вересня | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.