Лікарі назвали ласощі, що зміцнюють здоров’я серця

Медики з’ясували, що ягоди журавлини дуже корисні для здоров’я людини.

За словами фахівців, у журавлині насправді є безліч корисних органічних кислот, серед яких лимонна, бензойна та хінна кислоти. Корисніша за все — бензойна кислота, яка, коли потрапляє в організм людини, стає гіпуровою кислотою. А завдяки їй антибіотики, які потрапляють в організм, стають набагато ефективнішими.

Крім того, ця кислота підвищує ефективність препаратів із групи сульфаніламідів, що лікують нирки. Тим часом, хінна кислота перетворюється в бензойну, а це означає, що рівень гіпурової кислоти в тілі підвищується.

У журавлині є пектини, завдяки яким здоров’я людини стає міцнішим, фарбувальні речовини, глікозиди, які покращують стан серця, і вітамін С, що дуже потрібний для імунної системи.

Журавлина й продукти з неї найбільше допомагають людям, у яких є захворювання нирок, наприклад, пієлонефрит. Їм необхідно постійно пити соки, морси або ж відвари з цієї ягоди. Крім того, журавлина добре допомагає людям при гастритах та інфекційних хворобах, у результаті яких імунна система слабне і її потрібно укріпити. Фахівці підкреслили, що журавлину вважають антигіпертонічною ягодою, так як її можна додавати в їжу замість шкідливої солі. А якщо в раціоні харчування знаходиться занадто багато солі, у людини може постійно коливатись артеріальний тиск.

Важливо знати, що журавлина не для всіх має корисні властивості. Якщо в людини збільшена кислотність шлункового соку, їй не потрібно їсти ягоди журавлини. Крім того, категорично не можна вживати людям, у яких є хвороби печінки або виразка.

Ягоди журавлини можна тривалий час зберігати і вони не втрачають свої корисні властивості. Але самим збирати ці ягоди краще пізно восени.

Поділитися:
18 вересня | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.