Свіжа редиска — до Нового року

Зараз настав період, коли частина городів уже прибрана. Більшість господарів викопали картоплю, вибрали цибулю і часник. І місце, що звільнилося, можна зайняти таким овочем, як редиска.

Редиска — холодостійка рослина короткого світлового дня. Тому навесні всі поспішають виростити для себе чи й на продаж цю вітамінну культуру. Але її можна висівати на ділянці після збирання часнику, цибулі й картоплі. Навіть вересень — комфортний період для вирощування редиски.  Адже висівати редиску можна до 20-х чисел вересня.

Звичайно, осінь не подарує їй стільки вологи, як весна, тому доведеться поливати рослини. Та й сезон повертає до холодів, а не до літнього тепла, тому посіви потрібно вкрити агроволокном, це прискорить сходження рослин і вбереже їх від холодового стресу. За 25-30 днів утвориться коренеплід. Тобто якщо ви посієте редиску 20-25 вересня, встигнете зібрати її в другій декаді—на початку листопада.

Як зберегти редиску до грудня

Обріжте листки, упакуйте коренеплоди в ящики, пересипте їх піском, накрийте ящики поліетиленовим пакетом з отворами і сховайте у підвал або погріб, де врожай чудово збережеться до Нового року, чи й до Різдва. Також можна зберігати редиску в поліетиленових мішечках (по 1 кг у кожному) в холодильнику (при температурі +3-4°С та відносній вологості 90-95%) упродовж 5-6 місяців. Мішки також мають бути з отворами.


Автор: За матеріалами інтернет-ЗМІ
Поділитися:
28 серпня | Категорія: Сад/огород

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.