Куда держат путь солдаты НАТО?

Блог: Новини

Автор: dmitroveli

На днях в одном украинском телеграмм-канале промелькнул приказ Министерства обороны Украины, адресованный Департаменту международного военного сотрудничества о размещении в наших частях военнослужащих НАТО, переброшенных из Афганистана (https://t.me/sheptoon/12270).

По-моему, совершенно напрасно игнорировать подобные вещи, потому что последствия и масштабы грядущих событий ужаснут многих.

Давайте сопоставим имеющиеся факты.

Как известно, в апреле президент США Джозеф Байден объявил о решении вывести войска из Афганистана до 11 сентября 2021 года. Чуть позже Североатлантический альянс поддержал эту инициативу и также объявил о намерении вернуть оттуда около 10 тысяч своих военнослужащих. При этом, такие американские издания, как New York Times (https://www.nytimes.com/2021/04/15/us/politics/united-states-al-qaeda-afghanistan.html) и Wall Street Journal (https://www.wsj.com/articles/afghan-pullout-leaves-u-s-looking-for-other-places-to-station-its-troops-11620482659?mod=searchresults_pos3&page=1) сообщали, что США планировали перебросить свои войска в соседние республики Средней Азии. Однако, никаких конкретных договоренностей по этой теме достичь не удалось. Более того, в Узбекистане и Таджикистане подобная ситуация вызвала серьезное беспокойствие, так как эти страны не желают распространения у себя насилия.

Вместе с тем, 5-6 мая Украину посещает группа американских дипломатов во главе с госсекретарем США Энтони Блинкеном. В ходе визита глава Госдепартамента Соединенных Штатов красноречиво заявляет о том, что его страна "совместно с партнерами работает над тем, чтобы Украина могла защитить себя от российской агрессии".

Не проходит и двух недель, как в Украину прибывают главы Министерств иностранных дел Грузии и Молдовы и совместно с нашим министром иностранных дел Дмитрием Кулебой подписывают меморандум о начале усиленного сотрудничества по вопросам европейской интеграции "Ассоциированное трио".

И теперь на сцену выходит приказ министерства обороны Украины, который венчает всю эту цепочку событий. Точнее, намекает нам на то, что же сейчас происходит.

А происходит следующее: очевидно, что всех этих профессиональных военных Североатлантического альянса нужно либо отправлять по домам, либо ставить им новые боевые задачи. Но горячих конфликтов, где они могут поучаствовать не так уж и много. Однако, есть тлеющие - Донбасс, Южная Осетия с Абхазией и Приднестровье.

И как мы видим, ребятам из НАТО все-таки нашли работу. Если исходить из приказа МОУ, то видно, что размещать военнослужащих будут на востоке Украины, конкретно вблизи линии разграничения. Что наталкивает на мысли о дальнейшей эскалации конфликта на Донбассе.

Прибавим к этому внезапно появившееся "Ассоциированное трио", которое якобы стремиться интегрироваться в ЕС, но по факту со всем своим грузом проблем вряд ли туда попадет. При этом очевидно, что и Евросоюзу не нужен такой балласт. Соответственно, Украине, Грузии и Молдове просто жизненно необходимо разобраться со своими проблемными территориями. Но, кроме как усилить их присутствием иностранного контингента, видимо, других идей нет. Американцам выгоден такой проект, нам же всем он скорее принесет горе и смерть.

10 червня 2021, 11:15 | Блог: Новини

Інші записи автора




1. orakul / 25 жовтня 2021, 17:44 Цитувати
Хорошо написано, но свидомая публика этого не поймет.
2. Maksym / 25 жовтня 2021, 21:57 Цитувати
"в одном украинском телеграмм-канале" - воно вже на цих словах уся свідома публіка обісцялася від сміху.
3. Чудо Юдо / 26 жовтня 2021, 08:10 Цитувати
Такі блоги в день десятками клепаються. Наскільки я розумію, під замовлення.
Якби НАТО бажало відправити своїх солдатів у ОРДЛО, то давно вже б відправили. А бумажку із "якогось телеграм-каналу" я і сам можу намалювати :)
4. orakul / 26 жовтня 2021, 09:13 Цитувати
3.Чудо Юдо
«Якби НАТО бажало відправити своїх солдатів у ОРДЛО, то давно вже б відправили»

Ти впять починаєш чудити. Воно давно і відправило, правда під прикриттям.
Щоб можна було будь кому запросто "затесатись непоміченим" у склад ЗСУ депутати і депутаткині ще Петіного разліву приняли зміни до закону Про загальний військовий обов’язок і військову службу і добавили цілу главу ІІІ прим., яка називається
"Глава III-1.
ОСОБЛИВОСТІ ПРИЙНЯТТЯ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ТА ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ ІНОЗЕМЦЯМИ ТА ОСОБАМИ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА"
5. Чудо Юдо / 26 жовтня 2021, 09:55 Цитувати
4.orakul
«Воно давно і відправило, правда під прикриттям. »

А російській військові у ЛНР, ДНР є?:)
6. orakul / 26 жовтня 2021, 12:03 Цитувати
5.Чудо Юдо
«А російській військові»

Зараз, думаю, що є. А тоді, як починали АТО, ясен пень що мабуть не було. Хіба що якісь законспіровані розвідники. Ну ти хіба забув як воно починалось? Хоча, треба внести ясність, кого ти вважаєш російськими війсковими? Якщо «російських» громадян з Ізраільськими паспортами, то тоді таки да. Посилання на www.youtube.com
7. orakul / 26 жовтня 2021, 12:22 Цитувати
5.Чудо Юдо
« у ЛНР»

В минулому році Ісип організовув в РДА презентацію книги, кажись, "Іловайськ". Вона є в бібліотеці. Візьми й почитай "між строчок" і поймеш. В тирнеті цієї книги не було бо автору треба було бабло на ній заробити. Але її можуть вилучити і з бібліотек, бо там тіпа реальні спогади очевидців зібрані. Хто не пришелепуватий той пойме із написаного як дєло було. Хоча, хто не пришелепуватий, то тому все понятно було з часів майдану. Ну зараз же Беня відкрито каже що "мы воюем сами с собой". Знайди його інтервью з Сонею Кошкіною. А кому ж як не Бені про це знати. Беня туди давав свої приватбанківські бронеавто для хомчаків і добробатів. Це в книзі описано. Беня в битність голови ОДА просив Петю не вводити ЗСУ, бо боявся, щоб Росія не ввела війська. Про це кажись Корбан казав. Ну це тільки Селена із Славком можуть вважати якогось Гиркіна спецназівцем РФ. А якщо подивитися на Моторолу, так у нього ж на фейсі написано що йому й в стройбаті служити не можна. Ну давай хоч ти мізки включай.
8. orakul / 26 жовтня 2021, 12:27 Цитувати
Знайди щоденники Мозового, там багато корисного є. Коли Мозговий поняв в що він вляпався, що афера немає нічого спільного з "руським міром" на якому зіграли точно так як тут на поцреотах, і почав про це говорити, то його швиденько і прибрали, в акурат, як каже Ходос на День дарєнія Тори.
9. orakul / 26 жовтня 2021, 12:48 Цитувати
5.Чудо Юдо
«ЛНР, ДНР »

Ось знайшов доступне викладення спектаклю.
Посилання на russ-history.blogspot.com
10. orakul / 26 жовтня 2021, 13:13 Цитувати
Тута ще однин прикол вималювався Правда не по темі статті але актуально Оцей дімітровелі дає посилання на газету The New York Times
Поліз пошарився і ось що знайшов
«Весной 2020 года Израильский институт биологических исследований начал работу над вакциной против коронавируса на основе вирусов везикулярного стоматита. Они сконструировали вирусы, несущие ген белка шипа коронавируса. 25 октября правительство Израиля объявило, что вакцина под названием Brilife будет проходить Фазу 1 испытаний. В январе 2021 года вакцина перешла на второй этап испытаний. В июле Израиль заключил партнерство с американской компанией NRx Pharmaceuticals для продвижения исследований Brilife в исследованиях, которые будут проводиться в Израиле, Грузии и Украине. В следующем месяце NRx зарегистрировала испытание фазы 2/3 с планами набрать 550 добровольцев.» ( «The New York Times»)
Ще раз для тупих " будут проводиться в Израиле, Грузии и Украине." Ясно що в Ізраілі є для цього палестинці А у нас хто?
Не всякі пацюки таке заслужили СУГС!
Це ж не я пишу і не Путін, і не Азаров, не Янек, не Медведчук і навіть не Мураєв, це сама «найправдивіша» і «найдемократичніша» газета вільного світу і Славкових із Селеною побратимів -«The New York Times»
11. Filon / 26 жовтня 2021, 13:14 Цитувати
9.orakul
«Посилання на russ-history.blogspot.com»

Добросовісно дочитав. Ну не знаю. Недорогий диктант. Третій клас, друга четверть. Ви оце всерйоз сприймаєте? Я то розумію, що українсьакі пропагантисти брешуть і перкручують факти. Але ж у цьому із дозволу сказати диктанті і фактів, котрі перевірити можна немає. Польот мислі у вольном падєніі.
12. orakul / 26 жовтня 2021, 13:32 Цитувати
11.Filon
« Ви оце всерйоз сприймаєте?»

Дивлячись що? «Диктант» хоч і для 3-го классу, але там були такі вояки що й 3-х класів не осилили. Та хіба тільки там? У нас в депутатах такі є, не лише в нашій ОТГ, а й в ВРУ. Але я ж не про "диктант", я про сценарій. В сценарій вірю, бо все ж очевидно і на очах відбувалося. Казав мені колись один знайомий " я не вірю, але все сходиться".
13. orakul / 26 жовтня 2021, 13:38 Цитувати
Тута ось ще один давній блог знайшов де автор приводить слова американського політолога Джорджа Фрідман «Если обойтись без риторики, сохранение мира в Евразии не является одним из первостепенных интересов Соединенных Штатов. Они также не заинтересованы в том, чтобы полностью выиграть войну… Цель США в этих конфликтах – просто чинить препятствия определенной стране или дестабилизировать ситуацию в регионе, а не наводить порядок… … Сфера интересов США охватывает весь мир, поэтому они ввязываются в многочисленные конфликты в разных уголках планеты. Такие столкновения не имеют для них решающего значения, но для стран, входящих в американскую сферу интересов, любое подобное вмешательство носит судьбоносный характер… Российские руководители видели в событиях на Украине попытку США сделать Украину членом НАТО и тем самым «подготовить почву» для будущего распада России. Откровенно говоря, в этой точке зрения есть немалая доля правды… Если бы Западу удалось установить контроль над Украиной, Россию уже ничто не защищало бы от нападения».
Хіба Ірак, Афган а в скорому майбутньому, думаю, і Україна не є тому підтвердженням?
Підтвердженням прогнозу Дж.Фрідмана. Мене не треба туди вплутувати, я тупо цитую те що знайшов. Фрідман відома людина і книжки його знайти можна.
14. orakul / 26 жовтня 2021, 13:39 Цитувати
Блін, забув посилання.
Посилання на exo.in.ua
15. orakul / 26 жовтня 2021, 13:53 Цитувати
11.Filon
«Недорогий диктант. Третій клас»

І таки ще про диктант. Якщо взяти в бібліотеці і почитати оту книжку про Іловайськ, а я її читав, то там є купа подібних "диктантів", які автор видає за свідчення очевидців. Якщо він бреше, то питання до Ісипа, навіщо він нам привіз такого автора. На жаль книжки в мене нема і в Тирнеті її не було. Були лише анонси і реклама А зараз ліньки шукати. Може й той «диктант» там є. Подібні за рівнем розвитку авторів там точно є.
Але, ще раз, справа не в диктанті а в сценарії. Допускаю, що диктант чистої води фейк. Але якщо дивитися сучасне укроТВ, то той диктант може здатися майже шедевром. За післямайданні роки деградація торжествує.
16. orakul / 26 жовтня 2021, 14:52 Цитувати
11.Filon
«дочитав»

Миколайовичу, я, блін, дизлайка не ставив, чесно. То видно Славко із Селеною. А вАще-то було б правильно, якби й не зареєстровані читачі могли лайки ставити. Ото б була картина маслом. А то тут пять чоловік тусується, можна наперід їх реакцію відгадати.
17. Filon / 26 жовтня 2021, 16:50 Цитувати
16.orakul
«Миколайовичу, я, блін, дизлайка не ставив, чесно.»

Я дуже спокійно ставлюся до дизлайків. Якщо по суті, то я не читав книгу "Іловайськ". Але оскільки повна була написана, явно не Ремарком чи Некрасовим із Гройсманом ( не плутайте тільки грішне із праведним. Це я до тих,хто тільки одного Гройсмана знає), а як кажуть "на злобу дня", то впевнений, що вона наповнена саме такими диктантами. І якщо зовсім чесно усі люди, хто там був і в кого я намагався розпитати про росіян, відповідали мені диктантами. Але я ж у коменті й написав, що українські пропагандисти працюють погано, дуже дешево. Десь на рівні уінпа. Росіянам більше платять і ті брешуть красивіше. Але суть пропаганди у всіх одна - обдурити, зіграти на патріотизмі і добитися того, щоб люди вбивали один одного або безкоштовно працювали. От і все. Але те, що я не переварюю українські диктанти, не означає, що сприйматиму російські чи американські. Якось так.
18. orakul / 26 жовтня 2021, 17:03 Цитувати
17.Filon
«Це я до тих,хто тільки одного Гройсмана знає»

Нє, ну треба не так заплутано. Більшість знає Гройсмана -премєра, і більше ні про якого Гройсмана ніхто не чув. А якщо це про того Гройсмана, що писав "Средь огня и насилий Едет Гройсман Василий", так таки про нього чуло менше відсотків наріду ніж захворіло від ковіду. Можна в неділю провести експеримент на базарі. І той таки Гройсман дуже цікаво описав феномен товариша Сталіна. Це б Селені треба було почитати його "Все течет". Ввечері вкину пару повчальних цитаток для наріду.
19. orakul / 26 жовтня 2021, 17:09 Цитувати
Ну, отак і сам лохонувся, бо вже звик до Гройсмана із Вінницього базарю. Василь Семенович Гросман, - так правильно. Якщо ми не про різних ГросМанів розсуждаємо.
20. orakul / 27 жовтня 2021, 16:11 Цитувати
Оце тільки добрався до Васілія Гросмана.
Але спочатку треба згадати про Володимира Сосюру, а може й про Селену.
Фішка в тім, що коли египетські раби починають хвостовертити історію і сьогодення у багатьох їде криша. Так було і з Сосюрою. Підтверження цього є у його віршах. Ну от наприклад що він писав у роки НЕПа
«Я не знаю хто кого морочить.
але я б нагана в руки взяв
і стріляв би в кожні жирні очі,
в кожну б шляпку і манто стріляв.»

А ось що він написав у 1930 р. у вірші «Два Володьки»

«Довго, довго я був із собою в бою...
Обсипалось і знов зеленіло в гаю,
пролітали хвилини, як роки...
Рвали душу мою
два Володьки в бою;
і обидва, як я, кароокі,
і в обох ще незнаний, невиданий хист,
рвали душу мою - комунар і націоналіст.»

В інших джерелах написано «комунар і червоний фашист.» Де правда? Як насправді писав Сосюра?
Але шизофренія наліцо. Це не наклеп, це підтверджується неодноразовим перебуванням його и психіатричних клініках.
От дещо подібне відбувається зараз із поцреотами.
Але Сосюра, на відміну від поцреотів не пішов служити Гітлеру а написав у роки окупації гарного вірша, який точно відображає і наше сьогодення.

«Гвіздки твої пробили руки,
на вітрі коси золоті,
а в чорнім небі – круки, круки,…
то ти розпята на хресті.» (1942 р.)
Думаю можна сміло міняти рік, наприклад, на 2022-й.
21. orakul / 27 жовтня 2021, 16:12 Цитувати
А тепер про Гросмана. У нього теж не все добре з головою було, але його книжки у так звану перебудову почали піарити. Почали, бо там тіпа критика совєтів. Критика критикою, але серед критики можна багато чого вичитати. От і почитаємо, зокрема про так звані «сталінські репресії». Заради цього Гросмана і розпіарили.
«Первым под удар попали фанатики, разрушители старого мира. Их пафос, их фанатизм, их преданность революции были в ненависти к ее врагам… Они разрушали старый мир и жаждали нового, но сами не строили его. Сердца этих людей, заливших землю большой кровью, так много и страстно ненавидевших, были детски беззлобны. Это были сердца фанатиков, быть может безумцев. Они ненавидели ради любви. Они стали динамитом которым партия разрушила старую Россию.»
(Це що, робітники і селяни фанатики і безумці? Селена і Славко кажуть, що революцію робили кляті москалі щоб потім гнобити її предків. Дивно, бо навіть Сталін був не москаль, не говорячи вже про убієнного ним Лейбу Давидовича. Так тоді чиєю кров’ю вони залили землю? А… кров’ю предків Селени. А хіба у москалів не більше крові пролито за період революції і громадянської війни? Власне, тоді і України ще ніякої не було).
Ладно, читаємо далі Гросмана.
«Но вот пришел 1937 год, и тюрьмы заполнились сотнями тисяч людей, принадлежащих к поколению революции и гражданской войны. Это они отстояли Советское государство, они были отцами его и в то же время и детьми его. Но тюрьмы, которые они строили для врагов новой России, открылись перед ними, грозная мощь созданого ими строя обрушилась на них самих, карающая сила диктатуры, меч революции, откованный ими, пал на их головы.»
Усікаєте? Меч пав на голови тих хто робив революцію, тобто на мучітєлєй родичів Селени і Славка.
Дивно. Селена із Славком скорбят саме за жертвами сталінських репресій і Сталін їх головний ворог.
22. orakul / 27 жовтня 2021, 16:13 Цитувати
Читаєм далі.
«Многим из них показалось, что пришла пора хаоса, безумия. Зачем вымогали у них признания в не соврешенных преступлениях, объявили их врагами народа, изолировали их от той самой жизни, которую они построили и отстояли в боях? Им казалось безумством, что их приравняли к тем, кого они ненавидели и презирали, кого сами с жестоким фанатизмом истребляли, как бешенных собак…. Некоторым казалось, что совершился государственный переворот, что власть захвачена врагами и враги, пользуясь языком и светскими понятиями, расправляються с теми, кто задумал и построил Советское государство.»
Це коли замість хаосу приходить порядок, то саме тоді починають кричати про хаос.
«Роковым образом случилось так, что все черты ленинского характера, которые были выражены в характере почти гениального Троцкого, Бухарина, Рыкова, Зиновьева, Каменева, оказались крамольними чертами, привели всех названных лидеров к плахе, гибели. Суть ленинского характера была не в этих чертах и гранях. В них оказалась ленинская слабость, крамола, ленинские чудачества, иллюзии, суть нови была не в них.»
Так он воно хто по Гросману робив «Новий мір». Виходить що Славко із Селеною обманюют нарід. Ну не міг же Гросман бре_хати. Ну як би вас запитали на вибір, хто б+реше, Селена си Гросман, то ясно ж що не Громан, навіть якщо насправді то він. Проти Гросмана нічого ніззя казати.
Ну там багато чого у Гросмана по написано, але якщо підсумовувати, то можна коротко. «Сталин вправил мозги послеоктябрьской, послеленинской России, роздал всем сестрам по сергам, а кому серег не полагалось, оторвал их вместе с ушами либо с головой. Партии большевиков предстояло стать партией национального государства.»

Під словами «национального государства» Гросман має на увазі не москальське государство а багатонаціональне государство без диктатури одніє нації. Ну хто не поняв, читайте самого Сталіна про національне питанння.
23. orakul / 27 жовтня 2021, 16:14 Цитувати
Ну і на завершення. «Характер Сталина выразился в гигантах пятилеток, эти гремящие пирамиды двадцатого века соответствовали пышным памятникам и дворцам азиатской древности, которые пленили душу Сталина. Эти гигантские стройки не служили человеку так же, как не нужны были богу гигантские храмы и мечети. Сталин, рожденный революцией, расправился с революцией и революционерами с помощью полицейского аппарата.»
Відмічу, що ті кляті піраміди як колись забралися в голови гросманів, так і досі з них не вилазять. Ну, блін, взяли і навіть на вільних гривнях понамальовували.

Резюме. Селена із Славком ненавидять Сталіна за те, що він розправився з революцією.
Саме тому ОУН пішла на співпрацю з Гітлером, якого послали підкоряти СРСР пішовший не тим шляхом, не шляхом світової революції.
Не підкорили. Тоді Михайло Сергійович любимий усіма свідомими за розвал «імперії зла» і дану їм тіпа незалежність і свободу сказав на весь світ «Перестройка. Революция продолжается»
Ну от…. і по сей день продолжається. А фінал то який буде? Ну якщо по-Селені, то «історія повторюяється».

Усьо. Дякую за увагу. Продовження по замовленню. Бо й так багато на сайті місця зайняв, можуть і видалити.
24. Selena2017 / 28 жовтня 2021, 09:38 Цитувати
23.orakul
«можуть і видалити.»


Якби-то Бог дав адмінам розуму ....
25. Fed654Frumos / 28 жовтня 2021, 20:26 Цитувати
Шановна Селено,у вашому випадку ( я про розум) навіть Бог безсилий...
26. Selena2017 / 29 жовтня 2021, 15:57 Цитувати
25.Fed654Frumos
«навіть Бог безсилий...»


Федю-оракуле, у моєму випадку, може й безсилий, зате в твоєму - п"яні чорти з пекла вломили аж надміру.
27. orakul / 30 жовтня 2021, 21:31 Цитувати
Селені щось кругом оракули ввижаються. Це ще один доказ....
Приведу повного вірша Сосюри, бо дехто не зрозумів що то про Україну вірш а не про якусь баришню

Володимир Сосюра
Збірка "Під гул кривавий" (1942)
ВЕСНЯНИЙ САД, КВІТКИ БАРВИСТІ
Весняний сад, квітки барвисті,
пісні пташині в вишині,
і ти — у сяйві і намисті,
подібна сонцю і весні.
А в небі радість журавлина,
і даль степів — мов крил розмах.
Моя кохана Україно,
такою ти — в моїх очах.
Гвіздки твої пробили руки,
на вітрі коси золоті,
а в чорнім небі — круки, круки...
То ти розп’ята на хресті.
Огні померкнули ласкаві
в твоїх очах. Кругом штики.
Втоптали чоботи криваві
твоє намисто і квітки.
Та упаде удар огнистий,
у прах розсиплються штики.
Ми підберем твоє намисто,
знов розцвітуть твої квітки.
Луна пісень кругом полине,
тебе ми знімемо з хреста, —
і ти воскреснеш, Україно,
моя ти страднице свята!

І Україна таки воскресла а тепер знову гине. І тепер її вже ніхто не врятує.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.