У Біликах створили відеоролик про земляків, які полягли за незалежність на російсько-українському фронті

Блог: УІНП

Автор: УІНП

Проникливий відеоролик про уродженців та мешканців Білицької громади Полтавського району створив комунальний заклад «Білицький краєзнавчий музей» до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

https://www.youtube.com/watch?v=pBbGqvpYFmY

«Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни, зокрема  Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з ворожого російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів-захисників Вітчизни», - наголошує директор Білицького краєзнавчого музею Євгеній Калашник.

 «У цей день згадуємо земляків, уродженців та мешканців Білицької громади, які полягли у російсько-українській війні: Антон Миколайович Дзерин (нар. 26 листопада 1996, с. Дрижина Гребля Кобеляцького району Полтавської області — 11 березня 2017, с. Березове, Мар'їнського району Донецької області). Сергій Олександрович Месеча (12 червня 1983, с. Жуки Кобеляцького району Полтавської області — 12 липня 2016, смт. Зайцеве Бахмутського району Донецької області). Юрій Петрович Федорін (4 січня 1979, м. Антрацит, Луганська область — 28 червня 2017, с. Кримське, Новоайдарський район, Луганська область). Ярослав Михайлович Шевченко (8 квітня 1975, смт Білики, Кобеляцький район, Полтавська область — 11 червня 2016, м. Авдіївка, Донецька область). Героям слава!», - говориться на офіційному ЮТУБ-каналі Білицького краєзнавчого музею.

Полтавський офіс Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті

28 серпня 2021, 15:09 | Блог: УІНП

Інші записи автора




1. orakul / 29 серпня 2021, 16:50 Цитувати
" в ході російсько-української війни"
Де цей деректор музею такі терміни знаходить? У нас була АТО, а потім ООС. Він той директор що, ніколи ніяких документів не читав а тільки ТСН дивиться? Немає у нас ніякої російсько-української війни. Якщо по простому, по народному, то у нас братовбивча війна. А з Росією у нас дипломатичні стосунки на рівні послів. З Росією у нас найбільший товарообіг. Ну вАще якийсь пришелепок а не директор музею. А потім буде дивуватися за що його, дасть бог, виженуть.
2. УІНП / 8 вересня 2021, 20:55 Цитувати
1)Насправді, термін "російсько-українська війна" є виправданим з усіх точок зору: як історично-фактологічної, так і юридичної. У міжнародному праві після 2 Світової війни на рівні ООН,у міжнародному праві усталився термін "агресія", що є тотожним поняттю "війна". Поняття "російська агресія" зафіксовано у цілій низці законів та підзаконних актів України. Окупація Криму, АТО, визволення половини Донбасу від російських загарбників і проросійських сепраратистів,ООС-це конкретні періоди цієї війни.Тож,виглядає так,що на відміну від непоінформованого коментатора,директор якраз і читав відповідні документи,зокрема й закони.
2) Наратив про «братовбивчу» війну є тупим штампом пропаганди держави-агресора(наголосимо,що Росія на законодавчому рівні, і на рівні ООН визнана державою агресором). Чи варто повторювати маразми скабєєвої та іже з ними кремлівських брехунів? ЧИ вам невідомо,що на окупавоних територіях тільки танків більше,ніж на озброєнні Бундесверу?
3) Дані про товаробогіг застарілі ,як мінімум, так років на десять.Насправді,в рази відбулося скорочення.Нині найбільший товарообіг з ЄС.Поцікавтесь,щоб надалі не продукувати брехню.
4) На рівні послів стосунків немає.Насправді на рівні консулів,аби врегульовувати якісь поточні технічні питання.
3. orakul / 22 жовтня 2021, 08:53 Цитувати
2.УІНП
«Поняття "російська агресія" зафіксовано у цілій низці законів »

Та у нас можна позафіксовувати що завгодно і де завгодно. На паркані теж "фіксують". Це такі особливості українскої "незалежності". А у правовій державі працює верховенство права. А право-прав, верхоне право, це Конституція. І згідно Конституції при агресії повенен бути введений воєнний стан. Ну водив же Петя перед виборами із-за вчиненої ним же провокації з катерами. А тут цілий регінон тіпа в окупації і ні гу-гу. Закони вони приймають. Якщо закон суперечить Конституції, то то не закон. А той хто його прийняв і підписав повинен притягатися до відпоавідальності. Це точно так вони зараз наприймали постанов про ковід і будують концтабір в порівнянні з яким видумані заградотряди 33-го покажуться дитячими пустощами.
4. orakul / 22 жовтня 2021, 09:11 Цитувати
2.УІНП
«Наратив про «братовбивчу» війну є тупим штампом пропаганди держави-агресора(наголосимо,що Росія на законодавчому рівні, і на рівні ООН визнана державою агресором).»

Блін, а якщо наприклад, в мене брата вбило снарядом ЗСУ, то це яка війна? Він нікуди не встрявав, ні в яке ополченіє не ходив, мав український паспорт і сидів дома у власній хаті.
Де документ ООН чи ОБСЕ про те що Россія на нас напала? Документ в студію. Дур_нів з усіх робите.
2.УІНП
«3) Дані про товаробогіг застарілі ,як мінімум»

Во почитайте заяву одного пришелепка з НАК Нафтогазу який тупо ляпнув про віртуальний реверс газу з Європи і цього досить щоб тему товарообігу взаглі не обговорювати. Так приелепок і сказав, що в звязку з припиненням подачі газу у Венгрію нам тепер ніяк буде здійснювати "віртуальний реверс". А по простому , ніяк буде красти і продавати нам російський газ по європейській ціні
2.УІНП
« На рівні послів стосунків немає.Насправді на рівні консулів»

Як нема. А наф_іг тоді посольство працює. Просто зараз нема посла. Почитайте скільки там функцій на посольство покладено. Ци лише те що не таємно, що відкрито написано. Посилання на ukraine.mid.ru
5. Dana77 / 22 жовтня 2021, 19:22 Цитувати
2.УІНП
«термін "російсько-українська війна" є виправданим з усіх точок зору: як історично-фактологічної, так і юридичної. »

Ну ви тільки вдумайтесь, що пишуть знатоки з цього УІНП (інституту національного безпам’ятства)! Як термін може бути виправданий з юридичної точки зору, якщо у жодному юридичному документі не закріплений?! Звідки ж тоді береться "юридична точка зору"? Виходить, що все, кимось там або чимось виправдане, відразу набуває юридичної сили? Що за правові нігілісти представляють цей, з дозволу сказати, інститут?

Змінено 22.10.2021, 19:23

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.