Музейник з Біликів взяв участь у всеукраїнському семінарі Інституту нацпам’яті

Блог: УІНП

Автор: УІНП

Днями у місті Шепетівка на Хмельниччині Інститут нацпам’яті спільно з місцевим музеєм організував всеукраїнський семінар для музейних працівників «Сучасний музей та його роль у суспільстві як інституції пам`яті». У ньому з ініціативи Полтавського офісу Північно-східного відділу УІНП взяли участь і представники місцевих сільських і міських комунальних музеїв  Полтавщини, а саме Біликів і Горішніх Плавнів.

Зокрема, досвід своїх колег з усієї України вивчали директор комунальної установи «Білицький краєзнавчий музей» Білицької селищної ради Полтавського району Євгеній Калашник, директорка  комунальної установи «Краєзнавчий музей міста Горішні Плавні» Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Марина Безсмольна та її заступниця з наукової роботи Катерина Ткаченко.

«Участь представників саме цих музеїв є важливою, адже ті експозиції музею у Біликах, що стосуються угорського комуніста і письменника Мате Залки потребують переосмислення. Також і музей Горішніх Плавнів міг би бути одною із місцевих просвітницьких інституцій з пояснення злочинної сутності комуністичного режиму, оскільки досі певна частина містян ностальгує за незаконною колишньою комуністичною назвою «Комсомольськ», - вважають у Полтавському офісі Північно-східного відділу УІНП.

 Захід відбувся на базі Музею пропаганди, колишньому музеї Островського, яскравого прикладу того, як працювала совєтська пропаганда.

Керівник Центрального міжрегіонального відділу УІНП, кандидат історичних наук Богдан Галайко обговорив з присутніми тематику декомунізації в Україні, мотиваційні та правові підстави, регіональні особливості очищення публічного простору від спадщини совєтського комуністичного режиму. Окремо було наголошено на важливості проведення сьогодні декомунізації свідомості громадян нашої держави та ролі музейників у цій роботі.

До обговорення пропонувалися понад десять тем, актуальних для сучасного українського музейницького загалу: «Музей та його місія у сучасному суспільстві» від Анастасії Чередниченко, «Декомунізація в Україні. Мотиваційні й правові засади та регіональні особливості очищення публічного простору від комуністичного спадку» від співробітників УІНП та інші.

Було презентовано успішний досвід створення експозиції та реекспозицій на прикладі Національного музею Революції Гідності, меморіального заповідника «Биківнянські могили» й музею «Територія терору».

Полтавський офіс Північно-східного відділу УІНП

23 вересня 2021, 01:11 | Блог: УІНП

Інші записи автора




1. orakul / 22 жовтня 2021, 07:48 Цитувати
Ну люди добрі, ну ви подивіться що вони чудять. «Декомунізація в Україні. Мотиваційні й правові засади та регіональні особливості очищення публічного простору від комуністичного спадку» від співробітників УІНП та інші."
Чистильщики херові, блін.Це щось тіпа по Булгакову. Якісь Шарикови й Швондери. Ще й комсомольчани туди влізли. Чи то може спеціально засланих попризначали на музейні посади?
Тут якась містика получається, шановні, і це не спроста. От дивимось на фрагмент речення "..очищення публічного простору від комуністичного спадку» від співробітників УІНП та інші."
Ну таки дійсно треба суспільству очиститися від таких чистільщиків, тобто від, цитата "..очищення... від співробітників УІНП та інші."
А ще містика в тім, що саме комсомольчане фігурують в чистильщиках. Це мешканці міста, яке повністю збудоване за часів СРСР. Виходить, що якщо вони будуть хвайно чиститись, то відчистяться від самих себе. Тобто воно повинно зникнути і на його місці повинно появитися те, що було "до того", ну тобто болото із відповідною назвою. От тільки куди ж людей дівати? А... забув про модну вакцинацію.
2. Dana77 / 22 жовтня 2021, 09:48 Цитувати
Боже, який дур@нь писав цю статтю? Ви тільки вчитайтесь у ці речення: "музей Горішніх Плавнів міг би бути одною із місцевих просвітницьких інституцій З ПОЯСНЕННЯ ЗЛОЧИННОЇ СУТНОСТІ КОМУНІСТИЧНОГО РЕЖИМУ, оскільки досі певна частина містян ностальгує ЗА НЕЗАКОННОЮ КОЛИШНЬОЮ КОМУНІСТИЧНОЮ НАЗВОЮ «Комсомольськ».
Тобто місто, зведене на болотах руками комсомольців, тепер повинне на весь світ і на догоду пришелепкам волати, що будівництво міст і промислових гігантів - то була злочинна сутність комуністичного режиму? Але ж у Комсомольську - ровеснику першого польоту людини в Космос, не було ні Голоду 1933-го, ні політичних репресій 1937-го, то про які злочини ви патякаєте, цинічно ставлячи це місто в епіцентр антикомуністичної пропаганди? І чому назва «Комсомольськ» - незаконна? З чого ви це взяли? Які норми закону порушили в той час молоді будівельники, даючи своєму місту цю назву? Наведіть конкретні статті Кримінального чи ще якогось там кодексу УРСР!
А взагалі дуже добре, що ЕХО помістило цю публікацію, може хтось прозріє і нарешті зрозуміє, чого вартий нинішній ідеологічний режим, який навіть сам не знає, що патякає. А їхній заклик "очистити публічний простір від комуністичного спадку" взагалі є шедевральною нісенітницею, написаною, зверніть увагу, інститутом національної пам’яті, який давно треба перейменувати в інститут національного безпам’ятства та зневаги до здобутків попередніх поколінь! Бо що таке публічний простір? Як каже Вікіпедія, це соціальний простір, який є відкритим і доступним для всіх: тротуари, громадські площі, сквери, будинки і т.д., і т.п. Виходить, все це треба очистити, знищити як спадок від "злочинних у своїй сутності" попередників, які й були представниками цього "режиму"! Так ось яку мету сповідують декомунізатори! А що вони самі набудували на місцях хоча б повалених пам’ятників? Я вже про такі міста-красені, як Комсомольск, взагалі мовчу, до таких масштабів вони цілковиті імпотенти. Їхня мета - тільки руйнація минулого.

Змінено 22.10.2021, 09:50
3. orakul / 22 жовтня 2021, 13:45 Цитувати
2.Dana77
«може хтось прозріє і нарешті зрозуміє»

Все правильно ви написали. Але спілкування з нарідом показує, що ніхто й не збирається прозрівати. Мізки відключені повністю. Якщо не повикидають телевізори, то нічого не змінитьтся.
2.Dana77
«Їхня мета - тільки руйнація минулого.
»

Минуле знищують, щоб знищити цей пришелепуватий нарід і заволодіти землею і надрами. Інших цілей у них нема.
4. Selena2017 / 22 жовтня 2021, 20:12 Цитувати
2.Dana77
«. Dana77 / сьогодні, 09:48»


Як же цей коментар смердить оракулом ! Справжній окупант на сайті, як дракон багатоголовий....
5. Dana77 / 23 жовтня 2021, 09:23 Цитувати
4.Selena2017
«Як же цей коментар смердить оракулом ! Справжній окупант на сайті, як дракон багатоголовий....»

Це ваші всі аргументи? Жаль...
6. orakul / 23 жовтня 2021, 12:50 Цитувати
5.Dana77
«Це ваші всі аргументи?»

Не судите ее строго. Академик Павлов в свое время говорил
«…на все это надо смотреть и с медицинской точки зрения. Именно, именно – с медицинской! ….у многих граждан еще недавно великой России в несчастных головах происходит такое… Постоянная сшибка процессов возбуждения и торможения. Быстро приводится в расстройство нервная система населения, это почва для, сплошных неврозов. Вся страна – неврастеники….. в таком состоянии в деятельности мозга возникает парадоксальная фаза: мозг плохо реагирует на сильные стимулы – на окружающую действительность, зато на более слабые раздражители – на слова – реакция усиливается… и вот результат. К седьмому – восьмому году революции у многих просто утратилась восприимчивость к действительности, но обострилась восприимчивость к словам. Их условные рефлексы, уж Павлову то поверьте, скоординированы не с действительностью, а со словами. Слова значат больше чем факты».
7. orakul / 23 жовтня 2021, 13:20 Цитувати
«Тот, кто оплевал своє прошлое, уже наш…», - писав .Достоєвський.
«Мало страдаешь от неисполнимых желаний, когда приучаешь свое воображение чернить прошлое», - писав Ф.Ніцше. Ці слова великого філософа розкирвають всю сутність натури свідомих псевдопатріотів. А саме такі тіпа люди потрібні пастухам пришелепків.
Іван Єфремов пояснював в "Часі Бика": «Человек не должен знать о прошлом, искать в нем силу, – это дает ему убеждения и идеи, несовместимые с подчинением власти.»
Знаючи ці начебто елементарні речі пастухи і маніпулюють пришелепками заганяючи їх у прірву.
Микола Реріх писав: «Доллар царит и запечатывает совесть…. Вредительство – во всех оперениях… Еще некая война неизбежна, - война знания против невежества».
Зараз ця війна йде в світовому масштабі. Українців це не стосуються, бо у них йде своя війна, братовбивча, і за нею їм нічого не видно. Їх приимітивно стравили як безмозглих пришелепків і судячи з реалій вони вже ніколи не стануть мислячими істотами. Одиниці із старгого покоління це роозуміють, але не можуть нічого вдіяти, так як нема мислячої молоді. Та молодь, яка зрозуміла суть того що відбувається, тупо тікає із країни заради свого порятунку.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.