Вбивство під мінералкою

Блог: Майстрів блог

Автор: Майстер

Черговий - вже четвертий - фестиваль "Вйо Кобеляки" нестримно наближається у часі. І радісно, і не терпиться, і хочеться, щоб вже пошвидше. Але окрім цих - в основному позитивних предчуттів - до мене приходять сумні та тривожні думки. Навіяні прочитанням у "ЕХО" двох діаметральних за змістом статей. Одна була написана головним кобеляцьким міліціянтом, інша - одним з організаторів фесту Мирославом Кувалідіним.

Коли я прочитав статтю міліцянта, мені стало страшно. "Це ж чиста правда!", - подумав я злякано. Приїдуть до Кобеляк оті всі страшні рокери і замість доброго, розумного і вічного сіятимуть наркотики, алкоголь і розпусту. І це посіяне проросте у кобеляцькій молоді і обов'язково виллється у погіршення в регіоні криміногенної обстановки. Стра-а-а-шно. Але потім я трохи віддихався і почав думати. І думки мої були наступними. По-перше, де це головний кобеляцький міліціянт бачив на фесті рокерів? Якщо він про "Хаммер" та "Край світу", так це, власне, кобеляцький та, здається, білицький гурти, які нізвідки не приїжджають - вони у Кобеляцькому районі і живуть. Усі інші учасники фесту? Гм. Минулорічні "Лос Колорадос"? Не рокери. Гурт "Контрабас"? Ні. Сам Кувалдін зі своїми "Вйо" теж на рокера не тягне. Це, м'яко кажучи. Та й взагалі "Вйо Кобеляки" - це, якщо я не помиляюсь, фестиваль аматорського мистецтва. АМАТОРСЬКОГО. МИСТЕЦТВА. Не РОК-фестиваль, на хвилиночку.

Але давайте залишимо у спокої рокерів і взагалі рок. І повернемося до того, що непокоїть кобеляцьких міліціонерів найбільше. Це, звичайно, минулорічне вбивство музиканта Маріо. На мою думку і на думку більшості адекватних людей, воно - це вбивство - із сами фестивалем не було пов'зане ніяк. Ну трапляється таке, що у світі вбивають людей. У звичайних пивбарах, у темних завулках і, напевно найбільше, на звичайних домашніх кухнях. А тут убивство сталося на фесті і міліціонери зробили простий і, на їх думку, правильний висновок. "Якщо вбивство сталося на фесті - давайте більше не проводити фестів і не буде вбивств". Логіка у цьому є, не знаходите? Тільки за цієї логікою ще кращим перестрахуванням від убивств буде прийняття закону - "По двоє не збиратися". Це ж логічно, чи не так? Якщо в одному місці не збиратимуться разом двоє людей, то ніхто не зможе нікого вбити - просто і дієво.

 

Взагалі-то логіка міліціонерів, то окрема історія - для окремого допису. Але мені цікаво, як же вони все-таки міркують? Може, вони гадають, що убивство, яке сталося минулого року на фесті було не звичайною "битовухою", а справою рук маніяка? Який терпляче чкатиме цілий рік, щоб на наступному фесті придушити чергового співака? Так, начебто, підозрювану у вбивстві оперативно знайшли, заарештували і випускати не збираються. Чого ж тоді перейматися міліціонерам? Можливо, їх непокоїть, що на фесті, де буде багато молоді, неодмінно виникнуть якісь проблеми, конфлікти чи, не дай Боже, драки? Цілком може бути. Але для того, щоб цього не сталося, потрібно просто контролювати порядок на території фестивалю. Можливо, для міліціонерів ця робота є надто обтяжливою? Можливо. Але ж на те вони і міліція, щоб забезпечувати порядок та контролювати дотримання закону. Правда ж?

А тепер до другої статті. Мирослав Кувалдін потішив. Їй Богу. Звичайно ж, він запевнив головного кобеляцького міліціянта, що музиканти, які приїздять на фест - це нормальні люди, а не рокери-наркомани. І так воно, мабуть, і є. Але далі Мирослав Джонович перевершив усі мої сподівання і показав себе (як часто пише Коля Гузченко) справжнім суперменом. Далі він написав,  що так як спонсорами фесту є мінеральна вода і солодкий напій, то більш нічого гості фестивалю пити не будуть. Я, спочатку, якщо чесно, очам своїм не повірив. Тому перечитав текст ще раз. Та ні - таки правильно прочитав. Це ж що виходить? І водочки ні-ні? Навіть "Хортиці срібної"? І легенького вина? І пива? І лонгеру нізя? І бренді-коли не можна? Та не може такого бути! Чи може? Ну, напевно, якщо Мирослав Кувалдін так сказав, то так воно і буде. І якщо так буде, то фестиваль "Вйо Кобеляки" ввійде в історію, як перший безалкогольний фест. Це буде круто.

І, головне, що міліціонерам вже точно не буде потреби хвилюватися. Адже може бути вбивство під водкою, під наркотою, під пивом, але під мінералкою - це вже, звиняйте, фантастика!

 

16 червня 2011, 13:46 | Блог: Майстрів блог

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.