Страховики на законних підставах підняли ціну «автоцивілки»

Із 30 серпня 2010 року набуло чинності Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України « Про деякі питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності наземних транспортних засобів » від 09 липня 2010 року № 566, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2010 р. за № 689/17984, яке передбачає суттєве подорожчання полісів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів. Перегляд умов обов’язкового страхування автовласників відбулося вперше з 2005 року. Поряд із підвищенням тарифів були збільшені ліміти відповідальності, введені нові ліцензійні вимоги до страховиків і посилена їх відповідальність за цим видом страхування.
Законодавець знизив базовий тариф страховки більш ніж на 100 грн. — із 291,45 до 180 грн. і по суті послуга страховиків стала коштувати дешевше. Але враховуючи те, що страхова відповідальність в Україні була наднизькою (вартість життя українця оцінювалася сумою в 51 тисячу гривень), одночасно із зменшенням базового тарифу введено збільшення страхової суми майже вдвічі (100 тисяч гривень по життю і здоров’ю і 50 тисяч гривень по майну). Крім того, зросли коефіцієнти, які використовуються для визначення тарифу. Зокрема, зміни торкнулися коефіцієнтів, що стосуються типу автомобіля, території використання авто і водійського стажу, і тому вартість страхування в цілому дорожчає. Наприклад, якщо для кобелячанина, який їздить на автівці з об`ємом до 1600 кубічних сантиметрів, вартість страхового полісу до змін становила — 93 грн., то тепер складатиме 180 грн.
— Більшість клієнтів не знають про зміни, — розповідає директор Центру продажів і обслуговування клієнтів м. Кобеляки Страхової Компанії «ПРОВІДНА» Наталія Романенко. — Особливо тяжко власнику авто, який приїхав з села до Кобеляк і взяв недостатньо коштів. Йому доводиться їхати ще раз. Ми роз’яснюємо, що це рішення не конкретної страхової компанії, а Моторного (транспортного) страхового бюро України, і вартість поліса однакова у всіх страхових компаніях України. Хочу зауважити, що всі поліси, які були заключені до 30 серпня 2010 року, будуть діяти на вказаних у них умовах зі старими лімітами відповідальності до закінчення строку дії поліса. Тільки за бажанням клієнта поліс можна перезаключити на нові ліміти відповідальності за новою ціною.

Автор: «ЕХО з регіону»
15 жовтня 2010, 12:02 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.