Вперше — перші

Наша газета вже неодноразово повідомляла про участь у різноманітних змаганнях спортсменів з клубу «Ворскла». Команда, яка спеціалізується на стортингу — різновиду стендової стрільби — в основному складається із кобеляцьких мисливців. Її основу складають Василь Бєляєв, Анатолій Близнюк та Євген Ясинський. Ці спортсмени, підсилившись запрошеним «легіонером» Сергієм Огульчинським із Краснограда, протягом кількох років беруть участь в усіх найбільш представницьких змаганнях всеукраїнського рівня. Вони неодноразово займали призові місця у Чемпіонаті та різних етапах Кубку України. Але протягом тривалого проміжку часу кобелячанам не вдавалось стати першими. Завжди їх хтось випереджав — чи то кримчани, чи кияни, чи інша команда.
І ось, нарешті, прийшов довгоочікуваний тріумф: 15–17 липня на базі спортклубу «Бекас», що під Києвом, відбувся Чемпіонат України зі спортингу. У ньому взяла участь і «Ворскла» у складі Бєляєва, Близнюка і Огульчинського. Розбивши 546 мішеней із 600 можливих, «ворскляни» зайняли перше місце. При цьому всі наші стрільці вчергове виконали нормативи кандидатів у майстри спорту.
Цілком успішним вважають вони і свій виступ на Чемпіонаті Європи із компакт-спортингу, який відбувся у столиці Естонії Талліні (див. фото). У турнірі змагались 465 спортсменів із 24 країн Європи. Розповідаючи про цю подію, Василь Бєляєв зізнався, що це були, можливо, найтяжчі і найскладніші змагання, в яких доводилось брати участь. «Важко було і фізично, і морально, адже ми проводили на змагальному майданчику по 10–12 годин, — розповів спортсмен. — За кілька днів мали встигнути відстрілятись майже п’ятсот стрільців. До числа призерів ми не потрапили, але в «золотій середині» були всі». «Головне, ми буквально на ходу вчились у метрів стортингу, — додав Анатолій Близнюк. — Вразив своєю майстерністю переможець — стрілець із Франції. Він розбив 194 мішені з 200 можливих».
На Чемпіонаті Європи кобелячани побачили, у кого і чому їм потрібно вчитись. Адже вони не роблять секрету із того, що є самоучками. В Україні поки що немає ні тренерів, ні методичних посібників зі стортингу. «Ми самі собі і тренери, і підручники», — сміється Бєляєв. Він, до речі, вже має здібну ученицю. Донька Василя Івановича, Тетяна, входить у трійку кращих спортингісток України.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
23 серпня 2011, 10:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.