«На расизм я не міг закрити очі…»

«На расизм я не міг закрити очі…»
Бійка, що відбулась між футболістами на гарбузівському полі, набула чималого розголосу. Тим більше, що рішенням контрольно-дисциплінарного комітету з цього приводу було відсторонено команду «Ворскла» до кінця сезону.
Та незабаром відбувся пленум Кобеляцької районної організації ВФСТ «Колос». Після декількох організаційних питань останнім розглядалась доля гарбузівської команди «Ворскла». Члени організації зачитали лист-звернення, який прийшов від ворсклян. У ньому вони просили вибачення за свою поведінку і прохали дати їм ще один шанс. Адже якщо команду дискваліфікують, то вона зникне взагалі. А з цієї ситуації ними були зроблені відповідні висновки. Після цього Анатолій Няйко вніс пропозицію не дискваліфіковувати команду, адже, на його думку, винні глядачі у цій ситуації, а не команда. «А Кіровська сільська рада хай наведе порядок», — каже Анатолій Миколайович.
Деякі учасники пленуму чули про цю ситуацію з «третіх вуст». Тому попрохали обидві сторони внести ясність в суть ситуації. Суддя матчу Віктор Труш розповів про все, як було. Він повідомив, що під час другого тайму він бачив провокації зі сторони Гарбузівки. Та не звернув на це уваги, бо в футболі це відбувається дуже часто. На шістдесятій хвилині матчу гравець «Ворскли» обізвав іншого гравця «Зеніту» расистським словом. «Якби він заматюкався, — каже Віктор Олексійович, — це ще нічого, я зробив би зауваження чи дав жовту картку. Та на расизм я не міг закрити очі. Після цього я дав гравцю червону картку і вивів з поля. Не встигнувши до кінця цього зробити, як за моєю спиною почалася бійка. Коли я підбіг, хлопець вже лежав без тями весь в крові. Я злякався і відразу відвіз його до лікарні. Медики зашили футболісту брову, констатували струс мозку і запалення правої нирки. Зараз хлопець перебуває у лікарні і на його лікування летить купа грошей».
Далі вислухали і представника «Ворскли», який від своєї провини не відмовлявся, хоча не був згоден зі всіма словами Віктора Труша. Дехто запропонував відтепер грати команді на нейтральних полях. Та це викликало у багатьох обурення. Мовляв, давайте повбиваємо всіх і будемо грати на нейтральних територіях. Адже невідомо, що буде далі з хлопцем. Віктор Труш не зміг стримувати свої емоції і його попрохали вийти із залу «перекурити» і заспокоїтися.
Після тривалих дискусій було прийняте спільне рішенням все ж допустити команду Гарбузівки до участі в першості району. Проте матчі до кінця футбольного сезону «Ворскла» буде проводити на виїзді. Керівника команди взагалі відсторонено від гри до кінця сезону.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
26 серпня 2011, 13:32 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.