Пенсіонерів-підприємців звільнено від сплати єдиного внеску

6 серпня ц. р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України».
Зазначеним законом у Полтавській області звільнено від обов'язку сплати єдиного внеску в соціальні фонди близько 3 тис. пенсіонерів за віком та інвалідів з числа фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, а також членів сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.
Ці громадяни в подальшому можуть бути платниками єдиного внеску на добровільних засадах, при цьому вони набуватимуть і страхового стажу, що впливатиме на рівень їх подальшого пенсійного забезпечення.
Також згідно з прийнятим законом заборонено накладення фінансових санкцій та адміністративних стягнень за несплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до 01.01.2011 р. на фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, а раніше нараховані органами Пенсійного фонду та не сплачені фінансові санкції щодо цих громадян підлягають списанню.

«Пенсійний калькулятор»
Для підвищення прозорості діяльності Пенсійного фонду України розроблено програму «Пенсійний калькулятор», яка призначена для надання громадськості інформаційних послуг у частині визначення розміру пенсії за віком на загальних підставах у солідарній системі відповідно до статей 27 та 28 Закону України № 1058-ІV від 09.07.2003 р. «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».
Завантаживши з офіційної веб-сторінки Пенсійного фонду України програму «Пенсійний калькулятор» на локальний комп’ютер, кожен бажаючий зможе самостійно здійснити розрахунок розміру майбутньої трудової пенсії за віком на загальних підставах у солідарній системі. У випадку, якщо Ви не маєте можливості завантажити вказану програму, спеціалісти відділу персоніфікованого обліку територіального управління нададуть Вам її безкоштовно. Консультації щодо користування цією програмою та тлумачення її результату Ви можете отримати у відділі пенсійного забезпечення територіального управління.
Слід мати на увазі, що розрахунок робиться лише за двома параметрами: заробітна плата і страховий стаж, тому обчислена в такий спосіб сума пенсії може розглядатися лише як орієнтовна.
— Калькулятор не в змозі врахувати всіх обставин, які є підставою для визначення права на пенсію, та окремих особливостей, що впливають на розмір пенсії, — каже заступник Голови правління Пенсійного фонду України В. Никитенко. — Точну суму пенсії кожній конкретній особі зможе визначити тільки працівник територіального управління Пенсійного фонду на підставі всіх поданих заявником документів.

Автор: Управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі
16 вересня 2011, 12:32 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.