Олімпійський вогонь знову горить у Бутенках

Вересень у житті половини жителів країни знаменує собою початок нового, незвіданого, бо саме у вересні починається новий навчальний рік. Але поряд із вивченням наук у школі навчають життю, дбають про правильний фізичний розвиток, виховують прагнення до здорового способу життя. Такі принципи сповідують учителі Бутенківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які поставили за мету створити у Бутенках школу сприяння здоров’ю. І саме у перші дні вересня у школі традиційно проходить олімпійський тиждень.
Програма олімпійського тижня була досить насиченою. У понеділок захід було відкрито парадом-лінійкою за участю всіх учнів школи. Протягом 2-х наступних днів всі учні відвідали олімпійську виставку «Від Афін до Лондона», де були висвітлені всі етапи розвитку олімпійського руху.
Учні 2–5 класів 6 вересня провели конкурс на кращий малюнок на олімпійську тематику, де ІІІ місце виборола Дзеркалій Каріна (2 клас), ІІ місце — Онищенко Яніна (5 клас), І місце — Зацеркляна Олена (4 клас).
Середа принесла нові враження багатьом учням та вчителям, бо в цей день був проведений велопробіг до села  Марківка. Учасниками були директор школи Г. Журавель, ветеран спорту Ю.Щербаков, заступник директора з виховної роботи В.Калюжна, учитель фізики І.Мигуля, вчителі фізкультури М.Мигуля, М.Дрига, керівник туристичного гуртка І.Кордіяк, кращі спортсмени, учасники футбольної команди дівчат та хлопців разом зі своїми залізними конями. А супроводжував велопробіг ескорт ДАІ (командир В. Чумак). Велотуристи подолали маршрут із задоволенням, а дистанція у 12 км здалася для учасників навіть замалою.
У пункті призначення делегацію зустрічали юні спортсмени Марківської ЗОШ І-ІІ ступенів. Разом зі своїми бутенківськими друзями вони посадили на території школи липку як своєрідний вузлик на пам’ять про цю подію. Був проведений товариський матч з міні-футболу між дівчатами та хлопцями, переможцями в якому стали молодече завзяття та сила дружби. Повернулись додому спортсмени окрилені успіхом і з більш масштабними планами на майбутнє.
Логічним завершенням олімпійського тижня було проведення у п’ятницю, 9 вересня, олімпійського уроку. Хоч природа послала випробування юним спортсменам у вигляді холодної погоди і дощу, але для справжніх шанувальників здорового способу життя дощ — це зовсім не перешкода, і тому захід розпочався церемонією відкриття Малих Олімпійських ігор. На майданчику вишикувалися на спортивний парад усі учні школи. Естафета передачі вогню від найстаршого учня 11 класу до першокласника разом із факелоносцем далеких ХХІІ Олімпійських ігор у Москві Ю.Щербаковим закінчилася підпалюванням вогню у чаші.
Кращими спортсменами школи був внесений і піднятий олімпійський прапор, присягу олімпійця зачитала учениця 8 класу Ірина Демидова. Учасників змагань вітали Ю. Щербаков, заступник директора з виховної роботи В.Калюжна, учитель фізкультури Бережнівської ЗОШ І-ІІ ступенів Т.Кравчина (до речі, її вихованці брали участь у змаганнях, так що наш олімпійський урок уже можна назвати міжрегіональним заходом). А потім розпочалися спортивні змагання. Вони проводилися чітко, організовано, а головне — дійсно з олімпійським запалом. А потім традиційно підводилися підсумки і нагороджувалися переможці, які сходили на олімпійський п’єдестал. Усіх призерів, а їх було дуже багато, нагороджено грамотами, але переможцями можна вважати всіх учасників.

Автор: Валентина Калюжна, заступник директора з виховної роботи
16 вересня 2011, 13:32 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.