Батьки та діти: вихідний — разом

Батьки та діти: вихідний — разом
Учні 5-В класу Новосанжарського НВК минулу суботу провели на природі разом із батьками та своїм класним керівником.
Такий спільний відпочинок, за переконанням батьків та педагога, повинен зміцнити стосунки між школярами та ще міцніше їх здружити. Тому суботнього ранку 24-го вересня уся велика компанія, яка складалася з учителя, учнів та батьків (не усіх щоправда) вирушила до Альтанки Святої Покрови. Там і місце відповідне є, де можна великим гуртом посидіти. І дітям є де погратися: поруч і волейбольний майданчик, і гойдалка, і просто багато місця, щоб побігати та повеселитися разом. І доки діти гасають навколо, батьки розповідають журналістові про свій клас.
— Більшість із них разом іще з дитсадка, — говорить одна з мам — Наталія Науменко, — так вони із «Сонечка» дружно дійшли до школи, пройшли аж до п’ятого класу. Ми дуже прохали не розділяти їх і весь наш клас залишили разом. Щоправда, додалися ще нові дітки. Але за кілька тижнів нового навчального року і вони вже стали частиною однієї великої сім’ї.
Доки ми розмовляємо, діти звідкілясь витягають канат і влаштовують на галявині перед альтанкою справжні козацькі розваги. Спочатку силою міряються хлопці, потім за канат беруться дівчата. Перемагають, звичайно, сильніші, але радості і сміху вистачає на всіх. Тому навіть поразку діти сприймаються весело.
— Я їх взяла тільки цього року, — розповідає класний керівник «5-В» Олена Брус, — але по школі більшість із них знала й раніше, тому дуже швидко усіх запам’ятала. До цього чотири класи їх вела Валентина Федорівна Прядко. Якби ви бачили, як вони досі за нею тремтять! Ось була виставка, і вона проводила повз нас своїх «першачків». А мої як побачили її, як почули її голос — і як курчата до квочки!
Олена Дмитрівна розповіла, що ідея вивести дітей на природу одночасно виникла у неї і у батьків її учнів.
— У нас взагалі дуже гарні батьки, з ними легко працювати, — посміхається педагог, — вони приходять по першому ж проханню, небайдужі до всього, що стосується життя класу. З такими батьками і вчителям легше.
Звичайно, на природу з дітьми змогли вибратися не всі батьки. Хтось навіть у суботу був на роботі, хтось був зайнятий якимись невідкладними справами. Варто зауважити, що із чисельних тат на природу змогли витягти лише одного. Натомість разом із дітьми прийшло значно більше мам. Вони не лише розважалися разом зі своїми чадами, але встигали і повертати компліменти класному керівникові.
— Вона у нас дуже прогресивна, у неї завжди багато ідей, — похвалила педагога одна з мам, — і підхід до дітей у неї сучасний та правильний. Тому і ми її у всьому підтримуємо!
Не можуть мами не розповісти і про своїх дітей. Усі без виключення, звичайно ж, талановиті. Одні гарно малюють, інші добре грають у футбол чи волейбол, ще інші танцюють у «Дивосвіті», який не без їх участі цими днями отримав звання зразкового. Гарні сучасні діти — жваві, непосидючі, гомінкі та енергійні.
Доки старші говорять про щось серйозне із дитячого погляду нецікаве, п’ятикласники встигають похитатися на гойдалці, пограти у волейбол, побігати із футбольним м’ячем і — вже зголоднілими — повернутися до своїх мам.
— Ми їм зараз сосисок насмажимо на кострі, щоб повний відпочинок був, — говорить Наталія Науменко. Вона, можна сказати, подвійна мама, бо до «5-В» ходять її сини-близнюки Коля та Боря. Тому жінці доводиться щовечора двічі перевіряти домашнє завдання. Але і подвійно радіти успіхам своїх хлопців.
Сидячи разом на природі, численні мами і один тато разом із Оленою Дмитрівною вже будують плани на наступну зустріч батьків і дітей.
— Можна їх повезти у кінотеатр до Полтави, — міркує вголос єдиний на зустрічі тато — Олександр Сущенко, — або у ляльковий театр. Їм повинно бути цікаво.
Інші батьки (точніше, мами) ідею підтримують. А хтось, жартуючи, додає:
— Нам треба так здружитися, щоб випускний гарно відгуляти!
Ну до випускного учням «5-В» ще далеко. За цей час вони із батьками не на одну вилазку встигнуть сходити і не одне кіно у Полтаві подивитися. А потім уже, звичайно ж, буде і випускний. Але то буде вже зовсім інша історія.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
29 вересня 2011, 15:50 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.