Чемпіонат-2011: здобутки і втрати

Чемпіонат-2011: здобутки і втрати
Останній тур футбольного чемпіонату Кобеляцького району вийшов напрочуд яскравим: 19 забитих м'ячів, черговий скандал та битва за виживання — саме під такими гаслами пройшли останні футбольні бої на Кобеляччині в 2011 році.
Таки недаремно люди говорять, що вдома й стіни допомагають. Останній, 22 тур районного чемпіонату в черговий раз довів правоту цього народного повір'я. У жодному з шести матчів гості не змогли отримати бодай очка!
Найбільший рахунок туру був зафіксований у Шенгурах.
Місцеві футболісти, які перед цим туром були за крок від ІІ ліги, показали футбольний майстер-клас, перегравши гостей із села Красне — 6:0. Слід зазначити, що гості приїхали на гру далеко не основним складом. Окрім того, результат для краснян (на відміну від місцевої команди) вже не мав турнірного значення, тому що в попередньому турі вони вже забронювали за собою підсумкове п'яте місце.
Іванівка, яка також мала реальні шанси понизитися в класі, в принциповій дуелі святкувала перемогу над гостями з Козельщинського району, «Спартаком» з Рибалок, з рахунком 4:2.
Матч двох лідерів чемпіонату — «Дрижиної» та білицького «Сокола» — був затьмарений черговим «боєм без правил» на полі. Крім боксу, місцеві вболівальники побачили хороший футбольний матч, який завершився мінімальною перемогою їхніх улюбленців —1:0.
Павлівський «Колос» на прощання зумів хряпнути дверима, перемігши футбольну команду з Дашківки — 2:1. Саме ці два колективи за підсумками чемпіонату 2011 року відправляються до ІІ ліги. У протилежному напрямку перемістяться  «Урожай» (Мідянівка) та чемпіон другої за значимістю ліги району  «Дніпро» (Світлогірське).
У Кунівці місцевий «Будекспрес» приймав «Спарту» з Лутовинівки.
Перші хвилини пройшли в розвідці. Глядачі спокійно спостерігали за тим, що відбувалося на футбольному полі, в очікуванні, коли ж нарешті рідна команда розпочне розкручувати колесо атак. Але сталося зовсім навпаки. На 23 хвилині одна з атак гостей завершилася забитим голом. Це Сергій Тристан з розвороту спрямував смугастого точно в кут воріт «будівельників» — 0:1!
Проходить лише 8 хвилин — і рахунок матчу вже нічийний! Незлагодженістю захисників та голкіпера «Спарти» скористався Ігор Макін, якому в тій ситуації залишалося лише спокійно переправити м'яча у ворота. 1:1!
У другому таймі територіальною перевагою на полі володіли гості, а забив «Будекспрес»! На 54 хвилині Микола Шабала несподівано для захисників гостей прорвався через їхні оборонні редути та з гострого кута несильним ударом спрямував смугастого точно в дальній кут воріт «Спарти».
До фінального свистка рахунок матчу залишився незмінним. 2:1 — «Будекспрес» напіврезервним складом вперше перемагає гостей з Козельщинського району!
Незважаючи на виснажливий матч, один з провідних гравців переможців, нападник «будівельників» Олександр Явтушенко, поділився своїми враженнями від гри та відповів на декілька питань:
— Сьогодні була важка гра. Наша команда добре грала. Неозброєним оком видно, що наші молоді гравці додали в грі. Особливо я б відзначив сьогодні Олега Гальковича, який виконав багато роботи на полі. Команда по-справжньому додала в кінці чемпіонату, тому ми показали хороший результат в останніх матчах.

— На твою думку, за рахунок чого твоя команда здобула сьогодні три очка?

— У першу чергу — самовіддачі. Крім того, команда наприкінці чемпіонату набрала впевненості у своїх силах, що також позитивно вплинуло на результат матчу.

— У першому колі «Будекспрес» програв «Спарті» 1:3. Сьогодні ви перемогли 2:1… Окрім результату, ці матчі чимось різняться?

— Тоді ми виходили на поле з думками, що «вже програли», а сьогодні хлопці просто «літали» по полю. Ми набагато краще грали у порівнянні з матчем першого кола.

— Кого б ти відзначив у супротивників?
— На мою думку, дуже добре в центрі зіграв Володимира Маранда (№ 7), який підбирав м'ячі та починав атаки «Спарти».

— Твоя команда за підсумками чемпіонату зайняла 6 місце…
— …А могли б до першої трійки дотягти (сміється). Ну хоча б четверте, п'яте точно!

— Яке завдання буде стояти перед «Будекспресом» в наступному сезоні?
— У першу п'ятірку треба входити обов'язково!:)

Останній матч туру так і не відбувся. Бутенки не приїхали до Кобеляк на зустріч з місцевим «Динамо».
Ну от і все. Завершився сезон-2011. Мінімум на один рік чемпіонський кубок буде зберігатися в Дрижиній Греблі, срібло та бронзу отримали відповідно «Спарта» й «Сокіл», а «Урожай» та «Дніпро» замінять Дашківку та павлівський «Колос» у першій лізі. На цьому дозвольте попрощатися з Вами до наступного футбольного року. До зустрічі в 2012 році!

Автор: Олег Дубина
13 жовтня 2011, 13:42 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.