Підстави для зупинки транспортного засобу співробітниками ДАІ

Підстави для зупинки транспортного засобу співробітниками ДАІ
30 вересня  2011 року набрав законної сили наказ МВС України 22.08.2011 № 618, яким внесено зміни до Наказу МВС від 27.03.2009 № 111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС».
З цього дня, у відповідності до п. 7.3. названої Інструкції, співробітники ДПС мають право зупиняти транспортні засоби лише в разі наявності однієї з12 підстав:
1. Порушення ПДР.
2. Відсутність номерного знака на транспортному засобі або наявність номерного знака, який не відповідає встановленим вимогам, закріплений у не встановленому для цього місці, закритий іншими предметами чи забруднений, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів.
3. Наявності ознак, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу.
4. Наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, його водія, пасажирів або вантажу до вчинення ДТП, злочину чи адміністративного правопорушення.
5. Перебування транспортного засобу в розшуку.
6. Наявність даних про використання транспортного засобу з протиправною метою.
7. Необхідності опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, злочину чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути.
8. Необхідність залучення водія транспортного засобу для надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції чи як свідка при оформленні протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів ДТП.
9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, документів на транспортний засіб.
10. Виконання рішень про обмеження чи заборону руху, прийнятих уповноваженими на це державними органами.
11. Якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху.
12. Порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Автор: Олександр Пасько, старший інспектор взводу роти ДПС капітан міліції
20 жовтня 2011, 15:36 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.