У Кобеляках будують хокейний майданчик

У Кобеляках будують хокейний майданчик
За чутками, вартість цього об’єкта — 2 мільйони гривень. Хоча самі організатори будівництва сміються з подібної інформації.
Будівництво хокейного майданчика триває вже майже два тижні. За цей час екскаватори та бульдозери вирили і спланували величезний майданчик посеред парку в міському мікрорайоні Солонці. Тамтешні мешканці вже встигли звикнути до будівництва. Але тим не менше жваво обговорюють всілякі чутки, пов’язані з будівельними роботами.

Чутка №1: 2 мільйони — на майданчик
Безумовно, перше місце у своєрідному неофіційному рейтингу чуток посідає інформація про нібито 2 мільйони гривень, виділених із міського бюджету на створення хокейного майданчика.
На другому місці — можливе підтоплення погребів у навколишніх садибах водою, що буде використовуватись для заливання льоду. У «призерах» — торгівля спиляними деревами та землею, вигорнутою із котлована.
Міський голова Олександр Ісип нині перебуває у відпустці. Тому ми звернулись за офіційним коментарем щодо фінансування будівництва до секретаря міськради Сергія Галушка. Дізнавшись про озвучену суму, Сергій Станіславович розсміявся: «Два мільйони? І це з міського бюджету? Та весь бюджет Кобеляк складає 4,5 мільйони на рік. Тим більше, що міськрада (і я наголошую на цьому!) не фінансує будівництво хокейного майданчика взагалі. Це — ініціатива частини кобеляцької громади, яку ми лише вітаємо і підтримуємо. Але не фінансово».

Через місяць майданчик буде готовий
Одним із ініціаторів створення хокейного майданчика став житель Кобеляк, справжній фанат хокею Володимир Гречаний. Він та група таких же ентузіастів буквально днюють і ночують біля новобудови.
Володимир Гречаний запевнив, що фінансують будівництво самі любителі хокею та спонсори. На сьогоднішній день у майданчик вклали близько 9 тисяч гривень. Гроші пішли на земляні роботи. «Дуже багато людей і організацій роблять безоплатно, — хвалиться Гречаний. Так Андрюха, шо пилорама в нього, не взяв грошей за розпиловку. Не бере грошей і «Зор». Там теж доску виготовляють. А Володя Кольвах, наш хокеїст, веде список спонсорів. Люди охоче дають — хтось «сотню», хтось «двадцятку». Думаю, такими темпами через місяць майданчик буде готовий».
За словами Гречаного, всі дозволи на спилювання 12 дерев у нього ж. Він показує рукою: «Он, бачите, на краю котлована деревина стоїть? Її не розрішили спиляти. Через це площадка буде на три метри вужча, аніж положено». Із спиляної деревини виготовили дошки для лавочок на міському пляжі та борти для обгородження хокейного майданчика. «Я, коли дерева спилювали, подзвонив Міші Ніколенку, чоловіку, який їх садив, і розказав, що ми плануємо, — наголошує Володимир. Так він нас похвалив за ініціативу. А землю ми не продаємо. Її беруть усі бажаючі. Ось сьогодні з церкви приїдуть».
У міській раді хокеїстам пообіцяли освітлити майбутній хокейний майданчик та встановити пожежні гідранти для забору води. У планах ініціаторів будівництва — бетонування дна майданчика. Якщо ж в цьому році вода в котловані не затримається, а піде в грунт, його дно закриють поліетиленовою плівкою.
Якщо взимку погодні умови будуть сприятливими для гри у хокей, кобеляцькі ентузіасти планують тренуватися на новоствореному майданчику та проводити товариську матчі. Планують запрошувати команди з Комендантівки, Перегонівки і навіть з Полтави. Улітку споруду можна буде використовувати для гри у міні-футбол.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
26 жовтня 2011, 15:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.