Фермери взяли в руки гирі та ракетки

Фермери взяли в руки гирі та ракетки
Уперше в сучасній історії в Кобеляцькому районі відбулись спортивні змагання серед керівників підприємств.
Ініціювала проведення унікальних змагань місцева райдержадміністрація. З цього приводу перший заступник голови РДА Михайло Рудич висловився наступним чином: «Наші аграрії вже давно навчились вирощувати гарні врожаї і отримувати прибутки. Але життя складається не лише з роботи. От ми й організували для керівників сільгосппідприємств спортивні змагання. За словами посадовця, керівники спершу поставились до ідеї скептично. Дехто навіть казав: «Негоже нам самим змагатись, виставимо когось із підлеглих». Але «підставних» до участі у спортивному турнірі не допустили, тому довелось фермерам самими брати в руки гирі, тенісні ракетки, гвинтівки та більярдні киї.
Урочисте відкриття змагань відбулося 26 жовтня. Під звуки Державного Гімну підняли Державний Прапор, а потім учасників привітали Михайло Рудич та начальник управління агропромислового комплексу Володимир Замковий. Вони побажали всім спортивного азарту і молодечого здоров’я.
Спортсмени-аграрії змагались у п’яти спортивних дисциплінах — більярді, настільному тенісі, гирьовому спорті, стендовій стрільбі та шашках. На старт вийшли 17 фізкультурників.
Як завжди, не мав собі рівних у шашковому турнірі неодноразовий призер районних та обласних змагань ветеран спорту Микола Жук. А ось на більярдному столі перемогу святкував директор ТОВ «Кобелякихлібопродукт» Віталій Шулєжко. У турнірі з настільного тенісу переміг керівник ПСП «Добробут» із Канав Павло Колісник. А найсильнішим виявився Володимир Гуз, керівник фермерського господарства «Дронго-С» із Свічкаревого. Він підняв 16-кілограмову гирю 107 разів, набагато випередивши своїх суперників.
Найцікавішими виявилися змагання зі стендової стрільби. Прекрасна, сонячна і по-осінньому тепла погода сприяла цьому. Дуже старались стати найвлучнішими Макар Гордійко та Володимир Дрига. Але несподівано для багатьох снайперську точність продемонстрував приватний підприємець із Чумаків Ігор Бондаренко. Він зробив лише три промахи із п’ятнадцяти пострілів. Найактивнішим спортсменом став Володимир Дрига (ФГ «Дрижиногреблянське»). Він взяв участь одразу у кількох турнірах і виборов дві медалі.
За результатами районних змагань сформована збірна аграріїв Кобеляччини. Вона захищатиме честь району на обласній спартакіаді керівників сільгосппідприємств, котра відбудеться 3 листопада у Кобеляках. А організатори змагань очікують, що в наступному році на старт районної Спартакіади вийдуть вже десятки фізкультурників.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
4 листопада 2011, 14:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.