Битва «Буциків» із «Соколом», впевнений старт «Проциків»

Битва «Буциків» із «Соколом», впевнений старт «Проциків»
Розпочалися традиційні зимові змагання з міні-футболу. Цього разу турнір має статус районного.
Уже початок турніру з міні-футболу ознаменувався цілим рядом цікавих поєдинків та несподіваних результатів. Першими свої поєдинки провели команди, котрі грають у другій лізі першості Кобеляччини з міні-футболу. Потрібно відразу відзначити надупевнений старт дебютанта змагань — команди «Чапаєво» із Червоних Квітів. У своїх двох поєдинках квітяни буквально розтрощили своїх суперників, наколотивши у їх ворота більше двох десятків голів. І цим недвозначно заявили про статус фаворита змагань. А ось футболісти з Кірового у другому турі виявили неабияку силу духу та волю до перемоги. У першому таймі свого матчу з кобеляцькою «Ветмедициною» кіровчани поступались із рахунком 0:4. І, здавалось, що доля поєдинку вже вирішена. Але футболісти з Кірового продовжували вірити в успіх та атакувати ворота суперників. І їх наполегливість була винагороджена. Кіровчани зуміли не лише відквитати чотири голи, а й, забивши п’ятий, святкувати вольову перемогу з рахунком 5:4.
Команди, які грають у першій лізі, розпочали свої ігри на тиждень пізніше. Центральним матчем першого туру став поєдинок між кобеляцькими «Буциками» та білицьким «Соколом». Минулого року перша з названих команд від першого до останнього матчу вела боротьбу за чемпіонство. І зупинилась за крок до остаточного тріумфу у «золотому» матчі, поступившись кобеляцькому «Колосу». А ось біличани дуже впевнено виграли першість у другій лізі. При цьому вже тоді було помітно, що по класу гри «Сокіл» не поступається своїм майбутнім суперникам із першої ліги.
І ось жереб звів між собою «Сокіл» та «Буциків» — дві амбітні, добре укомплектовані команди. Із перших хвилин матчу біличани пішли уперед і першими відкрили рахунок забитих голів. Та суперники, не знітившись, продовжували шукати щастя у контратаках. Ця тактика досить швидко пронесла успіх. Швидкі та технічні форварди «Буциків» Євген Безуглий та Володимир Калюжний, забивши по два голи, «спорудили» своїй команді цілком комфортну фору у три м’ячі. Та «Сокіл» не здавався, навіть програючи 1:4. Їх нападник Євген Жмудь скоротив відставання. А за кілька хвилин, реалізувавши пенальті, біличани звели перевагу «Буциків» до мінімуму. Та досягти більшого їм завадив брак часу. 4–3 — перемога «Буциків».
Велику зацікавленість серед глядачів викликав матч між командами «Проц і Ко» та Дрижиної Греблі. Обидві мають реноме міцних середняків, здатних на будь-який сюрприз. Дрижани у цьому році взяли майже всі призи у першості Кобеляччини у великому футболі. І тому від них небезпідставно очікувати прогресу і на міні-майданчику. Але сталося зовсім не так, як гадалося.
Уже під час передматчової розминки всім упала в очі суттєва різниця у віці гравців «проциків» та Дрижиної Греблі. «Процикам» Олександру Ярошенку, Сергію Старостенку вже далеко за сорок років. Інші не набагато «відстали». А за дрижан в основному грали двадцятирічні. Глядачі прогнозували: «Ох і «понесуть» зараз «проциків». Інші заперечували: «Та підождіть, «процики» на «опиті» можуть такого жару дати».
І дали. Фінальний свисток рефері зафіксував сенсаційну перемогу команди «Проц і Ко» з рахунком 10:1. Потрібно зазначити, що дрижани самі зробили «неоціненний внесок» у тріумф суперників. Вони ніби прагнули показати всім, як не можна грати у захисті. Спочатку їх захисник вирішив обіграти «чужого» нападника біля своїх воріт. У результаті — привіз собі гол. Потім уже воротар повторив «подвиг»свого одноклубника. Результат — аналогічний. А ветеранам того дня вдавалось практично все. Вони вміло оборонялись і гостро контратакували. По «хет-трику» записали на свій рахунок Олександр Ярошенко та Олександр Кулик.
Зважаючи на результати перших матчів, можна прогнозувати захоплюючу боротьбу за чемпіонство у першій лізі. Щоправда, у боротьбу ще не включився незмінний міні-чемпіон — кобеляцький «Колос».





Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
18 листопада 2011, 15:49 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.