Вибираймо обігрівач із розумом

Різке похолодання спонукає людей до пошуку джерел тепла. Особливо це стосується тих, у кого вдома маленькі дітки. Ось рано чи пізно і виникає проблема обігріву домівки.
На жаль, методи, якими користується населення для обігріву осель, не завжди є безпечними. Відкриті конфорки плити, пічки із несправними димоходами, саморобні обігрівачі часто призводять до пожеж. Нерідко економія на якісному та сертифікованому електроприладі коштує людям аж надто дорого. Прикладом цього є пожежі, які останнім часом досить часто виникають в районі.
Хоча прогрес науки і техніки створив чимало приладів, які можуть допомогти у питанні обігріву домівки, проте на сьогодні вибір настільки широкий, що розгубитися може кожний. Перш за все варто визначитися, який саме вид обігрівача підходить вашій оселі та як вибрати надійний електроприлад, що не призведе до пожежі. Масляні радіатори, тепловентилятори, інфрачервоні обігрівачі, конвектори — це ще неповний список електроприладів, які наявні сьогодні у продажу.
Купуючи обігрівач, треба обов'язково звернути увагу на якість проводки у домі. Якщо для нових будинків це, як правило, не є проблемою, то для будинків радянської забудови, де, в основному, використовувалась алюмінієва проводка, потужність обігрівача не повинна перевищувати 2 кВт. Адже якщо потужність приладу наближається до 2 кВт, то варто задуматися, чи витримає електромережа у будинку таку напругу.
Друга річ, яка має зацікавити покупця, — корпус приладу. Якщо конструкція обігрівача складається із герметичного металевого корпусу, то ризик виникнення пожежі зводиться до мінімуму. Адже пластмасовий корпус при тривалій дії гарячого повітря може розплавитися, та й пластмаса з часом стає крихкою і ненадійною. Негерметичний корпус приладу є небезпечним для здоров’я та життя малюків. Діти легко можуть просунути палець крізь захисну решітку механізму.
Бажано купувати електроприлад, у якому закладена функція «самовключення» та «самовиключення». Ризик перенагрівання обігрівача з такою функцією  відсутній.
Прилади, які розігріваються до 110–150 градусів, мають бути вкриті захисним кожухом, аби захистити користувача від можливого опіку. Особливо це стосується тих, у кого вдома є маленькі діти. Для запобігання перегріву прилад має бути оснащено додатковим захистом. Наприклад, при потраплянні якогось предмета на його поверхню, або ж при падінні обігрівача на підлогу, автоматика повинна відразу знеструмити нагрівальний елемент.
Задля безпеки здоров’я обігрівач не повинен «спалювати» кисень, у ньому має бути вбудований зволожувач повітря. Це захистить Вас і ваших близьких від респіраторних хвороб.
Отож, вибір обігрівача є надзвичайно відповідальною справою. Варто купувати електроприлад із захисним кожухом, із функцією самовиключення, із герметичним металевим корпусом. Користування саморобними обігрівачами може призвести до непоправних наслідків, таких як пожежа, або ж навіть до втрати життя чи здоров’я.


Автор: Підготувала Дарія СТАРОСТІНА
2 грудня 2011, 13:38 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.