Програти, щоб перемогти

Програти, щоб перемогти

Після річної перерви (в зв’язку відсутністю приміщення) у Нових Санжарах відновили заняття секції дзюдо. А нещодавно дзюдоїсти Новосанжарської ДЮСШ їздили на змагання в місто Комсомольськ.
Спочатку на змагання у складі новосанжарської команди планували повезти трьох спортсменів. Але поїхали лише двоє. Третій член команди — Максим Шпортько — потребував хірургічного втручання у зв’язку зі станом здоров’я. Хлопець з іншими учасниками інтенсивно готувався до змагання з початку вересня, але вийшло інакше, ніж він сподівався. На сьогодні в нього все добре. Уже  займається дзюдо і навіть готується в наступному році брати участь у щорічних змаганнях.
Самі ж змагання проходили у місті Комсомольськ у рамках обласної спартакіади, приуроченої Року здоров’я. Участували дзюдоїсти з 16 районів, а це — більше 60 спортсменів 1996 -1998 р.н., різних вікових і вагових категорій. Першим з новосанжарських дзюдоїстів боровся Віталій Материнський у категорії понад 40 кілограмів. Проте, на жаль, уже в першому поєдинку програв.  Далося взнаки те, що хлопець хвилювався і вперше брав участь в подібних змаганнях. Наступною в категорії +70 боролася Марина Коба. По іронії долі її суперницею була дівчина, якій вона програла у позаминулому році. Наша спортсменка хвилювалася, тому що боялася повторення сценарію. Але, зібравшись з духом, почалася боротись із суперницею. Дівчина то перемагала, то здавала позицію. Відбувався серйозний поєдинок, який супроводжувався хвилюваннями і самого тренера Миколи Середи, який до того зберігав холодний спокій. Він дуже рознервувався за свою підопічну, коли бачив, як вона себе віддає в боротьбі і не бажає здаватися. Врешті Марина Коба перемогла! Усі полегшено зітхнули, але ненадовго, бо потрібно було готуватися до наступного поєдинку. Як виявилося, наступна суперниця навіть брала участь в змаганнях з дзюдо всеукраїнського рівня. Звичайно, це насторожило і дещо налякало. Але даремно… Пройшло всього декілька секунд і Марина «поклала» суперницю на лопатки. Тренер говорить, що ніхто не встиг і опам’ятатися: «На відео лише видно, як ноги мелькнули». Навіть судді, які судили змагання, не одразу зрозуміли, що сталося. Так ефектно дівчина здобула переможне перше місце для Нових Санжар.
Микола Середа говорить, що такі змагання — це, насамперед, перевірка його праці як тренера. Він вважає, що це непоганий і очікуваний результат. Навіть якщо зважати на рік відсутності тренувань. Але розвиватись, безперечно, є куди. Чим вони , власне, і займатимуться надалі.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.