Як браконьєри, то — по повній

Як браконьєри, то — по повній

Двоє кобелячан вирішили у суботу відпочити «на природі». При цьому порушивши всі писані та неписані правила мисливства та рибальства.

Коли журналіст «ЕХО» разом із директором РЛП «Нижньоворсклянський» Миколою Гергенкопом пообіді прибули в урочище Потягайлівка, то побачили ледве не «ідилію». Псував її хіба що холодний пронизливий вітер. За кілька метрів від води стояли два автомобілі — службова міліцейська «Нива» і темна «дев’яносто дев’ята». У ній сидів слідчий райвідділу і щось писав. Поряд знаходився чоловік у камуфляжній формі. Інший чолов’яга у схожому одязі про щось говорив із міліціонерами в «Ниві». Одразу й не можна було зрозуміти, чи є серед присутніх порушники закону. Виявилось — є. Тільки-но на місце події під’їхав «УАЗ» інспектора «Нижньоворсклянського» Олега Сєрова, як один із «камуфляжників» почав просити: «Олег, ну давай замнем, давай замирим, криміналом же пахне». «Так кримінал і є. Справа буде», — відрізав Сєров. Тоді хлопець почав проситись у Гергенкопа, передавав йому «мобілку». Той відповідав у трубку: «Ні, нічого не владнаєш. Вони порушили все, що можна».

Як розповіли співробітники «Нижньоворсклянського», вранці вони почули в урочищі Потягайлівка кілька пострілів. Це здивували і насторожило єгерів. Адже на березі можна стріляти хіба що по качках, полювання на яких уже заборонене. Стріляли двоє чоловіків у камуфляжі. При перевірці виявилось, що вони з собою мають повний браконьєрський набір. Мало того, що вони стріляли у забороненому місці у заборонений час, у них із собою була ще й «електровудка». А співробітники міліції, яких викликали інспектори, знайшли в машині браконьєрів ще одне таке ж знаряддя.

«Хлопці, і не просіться, і не моліться, — підсумував результат зустрічі браконьєрів та інспекторів Сєров, — Ви порушили все, що можна порушити. Ви б ще з прапором якимось браконьєрським на берег вийшли».

За цим фактом відповідні протоколи склали як інспектори «Нижньоворсклянського», так і слідчі райвідділу внутрішніх справ. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
16 грудня 2011, 16:39 | Полтавщина | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.