З перших уст

З перших уст

Рубрика щотижневих зустрічей Кобеляцької міської ради ветеранів

Лікар-психіатр поліклінічного відділення Кобеляцької ЦРЛ Олена Біденко:

— Зараз така пора року, коли день досить малий, а ніч, навпаки, — довга. Досить багато людей звертається до лікарні зі скаргами на порушення сну. Я завжди раджу лягати спати годині о 9-10-ій вечора. Чим пізніше, тим краще. Перед сном можна випити заспокійливого чаю: з м’яти чи меліси. Можна також систематично перед сном приймати по 15 крапель «Барбовалу».  Якщо ви гарно спатимете, у вас відпочиватиме повністю весь організм. У тому числі і нервова система. Не забувайте також і про той факт, що для того, щоб виспатись, людям похилого віку достатньо всього 4-5 годин. Тож намагайтесь лягати спати якомога пізніше. Потрібно слідкувати за собою, ходити до своїх сімейних лікарів. Обов’язково потрібно контролювати свій артеріальний тиск. Тим більше на сьогоднішній день це можна робити без проблем. Плюс до всього потрібно правильно харчуватися: натуральне молоко, свіжі овочі та фрукти. Краще виділити гроші на правильне харчування, ніж велику суму на ліки».

 

Запитання: чи можна вживати куповані соки?

Відповідь: у натуральність соків у магазинах я не вірю. Хоча соки пити краще, ніж газовані напої. Та якщо купувати соки, то все ж, краще наші, українські.

Голова районної ради ветеранів Григорій Киян:

— У кінці року підводяться його підсумки. Цього року закінчується повноваження первинних, міських, районних та обласних ветеранських організацій. Восьмого грудня відбулась обласна звітно-виборна конференція Полтавської обласної організації ветеранів. На конференцію було делеговано 116 делегатів з усіх районів області. А також було запрошено 27 почесних ветеранів України. Ще керівники обласних служб, з якими співпрацює обласна і районні ветеранські організації. У своєму вступі, котрий тривав у жінка сього сім хвилин, повноцінно розповісти про роботу районної ветеранської організації  я, на жаль, не встиг. Позитивом у роботі можна назвати зібрання міської організації ветеранів. Приємно було відзначити, що єдиними в області, а може й в Україні, у нашому районі було  відкрито пам’ятник солдатці, матері-вдові. Також мною було підняте питання про роботу територіального центру обслуговування і соціального захисту. Недоліком я вважаю те, що у районі немає ветеранської аптеки із 20-відсотковим зниженням цін на ліки згідно переліку Міністерства охорони здоров’я. Також мене хвилює питання соціального таксі. У трьох районах його робота так і не реалізувалася, у тому числі і в Кобеляцькому. Хоча район — третій по площі в області, та це питання до цього часу не вирішене. Тим більше гроші на це повинні виділятися із місцевого бюджету.

 

Запитання: чи піднімалося на конференції питання про роботу обласного госпіталю для інвалідів війни?

Відповідь: у нашій області залишилося всього три госпіталі для інвалідів війни: у Полтаві, Кременчуці та Лубнах. На конференції повідомили, що до госпіталю звертаються досить багато людей. На базі полтавського госпіталю раз на рік проводять лікування і навчання волонтерів. Це ще близько 50 чоловік додається до того контингенту, котрий потрібно пролікувати. Щодо медикаментів —  проблем там не дуже багато. А з харчуванням проблеми є.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
23 грудня 2011, 14:20 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.