У Світлогірську лікарню пустили газ

У Світлогірську лікарню пустили газ

Минулої п’ятниці відбулись урочистості з нагоди відкриття теплогенератора у Світлогірській лікарні.
У Світлогірській дільничній лікарні почали готуватися до свята з самісінького ранку. Біля приміщення прикрашали імпровізовану сцену кульками, звукорежисери налаштовували звук, а артисти розспівувалися та повторювали слова.

О 9:00 до селища приїжджають представники влади та гості з райцентру. Неподалік імпровізованої сцени, яка розташовувалась саме біля новенького теплогенератора, у декілька рядів стали і жителі Світлогірського.

Розпочав свято Едуард Стряпан піснею «Моє Світлогірське». Усі присутні голосно вітали його оплесками, тим самим хоч трішки зігріваючись досить прохолодним ранком.

Після чого дівчата в українському вбранні вручили гостям по шматочку смачного короваю.

Далі до вітального слова запросили голову Кобеляцької райдержадміністрації Анатолія Таранушича.

— Сьогодні ми даємо нове дихання Світлогірській дільничній лікарні. Дійсно, проведена досить велика робота. І будівельників, і газовиків, які газифікували лікарню, і обласного керівництва, — сказав голова РДА.

Згадав Анатолій Таранушич, як близько року тому, у зв’язку з реформуванням медицини, довелось змінювати статус лікарні на дільничну. Згадав і те, скільки з цього приводу було невдоволених людей.

— Комусь здавалося, що ми зрівняємо з землею те місце, де зараз стоїть лікарня. Хтось вважав, що ми її взагалі закриємо. Тому наголошую: лікарня є, і вона буде, — констатував Анатолій Олексійович.

На завершення свого виступу голова РДА побажав присутнім, аби система теплопостачання працювала всім на благо. І щоб вона хоч трішки сприяла одужанню хворих, які будуть приходити до лікарні.

Далі до мікрофону запросили головного районного лікаря Івана Супруненка.

— Сьогодні у Світлогірську лікарню прийшов довгоочікуваний газ! — сказав головний лікар. — Протягом останніх двадцяти років у цій будівлі не було необхідного тепла. Хоча вугілля і електроенергії спалювалось досить багато. Питання газифікації лікарні стояло для мене на першому плані. Але зрушити його з місця було вкрай важко. Як завжди, через нестачу коштів. І сьогодні дуже приємно зайти до лікарні і відчути тепло, — підсумував Супруненко.

Останньою з вітальними словами до присутніх звернулася сільський голова Тамара Гординська.

Вона зазначила, що останнім часом жителям Світлогірського є чому радіти. Зовсім нещодавно для стоматкабінету придбали нову стоматологічну установку. А до Кишеньківського фельдшерсько-акушерського пункту підвели газ.

— Та сьогодні у нас найбільше свято, на яке ми чекали багато років. Колектив нашої лікарні намагається зробити все можливе для того, аби хворим було чисто, затишно та світло. А від сьогоднішнього дня у нас буде ще й тепло! — сказала сільський голова.

На завершення свого виступу Тамара Василівна подякувала всім тим, хто допомагав у будівництві теплогенератора.

Після слів виступаючих на сцену вийшов Андрій Уткін з гумористичною мініатюрою «Бабка в лікарні». Перевтілившись у стареньку бабусю він добре повеселив усіх присутніх. А ті, у свою чергу, від душі сміялися та гучно аплодували йому.

Насамкінець, ведучий оголосив, що настав час перерізати святкову стрічку на теплогенераторі.
Це право надали представникам влади. Щойно перерізавши червону стрічку, ведучий відкоркував шампанське і всім присутнім роздали по келиху ігристого.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
24 листопада 2012, 11:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

1. Василь / 25 листопада 2012, 14:17 Цитувати
Назва статті веселенька :) Я відразу подумав що це хотіли від хворих так віддєлатися - газ пустили туди та і все :)
2. Гість / 25 лютого 2014, 17:03 Цитувати
моє свитлогирське дарує радисть

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.