Біля Бутенок знайшли старі боєприпаси

Біля Бутенок знайшли старі боєприпаси

Минулої п’ятниці залізничники, розчищаючи залізничні шляхи від гілля та опалого листя, знайшли міни та снаряди в робочому стані.

Виявивши знахідку, залізничники одразу ж повідомили працівників МНС. Коли останні приїхали на місце, то знайшли дев’ять снарядів та дві міни. Уже наступного дня туди прибули працівники піротехнічної служби. У ході пошукових робіт вони виявили більшу кількість боєприпасів. А саме — 27 снарядів та 4 міни. Знайдене піротехніки знешкодили у Красненському кар’єрі.

За словами начальника Кобеляцького РВГУ МНС Володимира Богуна, у понеділок залізничники продовжили свою роботу, у ході якої знову знайшли шість снарядів.

— Біля Бутенок, за три кілометри від залізничної станції, снаряди знаходять уже третій рік поспіль. Минулого року на тому місці знайшли 15 боєприпасів. Цього року значно більше. Скільки їх там ще знайдуть піротехніки — невідомо. За розповідями старожилів, на місці, де зараз виявляють снаряди, за часів Великої Вітчизняної війни були склади боєприпасів. Під час війни їх розбомбили, а ввесь арсенал розлетівся на великі відстані в різні сторони, — повідомив Богун.

Уже в середу в Бутенки знову приїжджала піротехнічна група і продовжила пошуки.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
26 листопада 2012, 10:28 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.