Ялинки продаватимуть із 15 грудня, а крадуть їх уже зараз

Ялинки продаватимуть із 15 грудня, а крадуть їх уже зараз

Близькість Нового року відчувається все сильніше і сильніше. Подекуди нам про це вже нагадують новорічні вивіски магазинів і кафе, а також іграшки та прикраси в них.

Перед самим святом Нового року вибрати ялинку непросто. Найкрасивіші й пухнасті одразу ж розбирають, а ставити в будинку облізлу гілочку соснового дерева не дуже хочеться. Якщо у вас є можливість зберігати ялинку в холодному приміщенні: у гаражі, сараї, на балконі, для прикладу, то краще купити новорічну красуню заздалегідь.

Наприкінці листопада у дворі одного місцевого підприємця, який займається продажем новорічних дерев, ми побачили декілька ялинок. Одразу ж вирішили дізнатися у нього, коли їх почнуть продавати для населення нашого міста. Та підприємець відповів, що у Кобеляках роздрібною торгівлею новорічних дерев почнуть займатися з 15 грудня. А зараз їх продають лише для оптових покупців з різних міст України. Це і Дніпропетровськ, і Харків, і Київ. Як стверджує підприємець, в основному, ялинки купують ті, хто має можливість тримати їх у холодному і захищеному від світла місці. Інакше, дерева осипляться і не вистоять до новорічних свят.

Хоча легальний продаж новорічних ялинок ще не розпочався, на Кобеляччині вже зафіксований перший злочин, пов’язаний із цим бізнесом. Так, у минулі вихідні місцеві правоохоронці затримали жителя одного з сіл району, тридцятирічного К. Чоловік на території лісництва вирубав 53 ялинки, на загальну суму 2500 гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Порушнику інкримінують статтю 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка лісу). Покарання, згідно з цією статтею, передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
7 грудня 2012, 17:08 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.