Перший день зими і — перша жертва зимової рибалки

У минулу суботу на околиці Кобеляк, у річці Ворскла, потонув 45-річний місцевий житель.

Практично кожного року смерть забирає любителів зимової риболовлі. Як правило, люди гинуть у воді, провалившись на ненадійні кризі. І стається це або в кінці грудня, або вже навесні.

Та цього року відлік смертей серед рибалок у Кобеляцькому районі розпочався задовго до того моменту, коли водойми вкриються кригою. Близько 22-ої години 1 грудня у чергову частину Кобеляцького райвідділу МНС надійшло тривожне повідомлення про нещасний випадок на воді. Того дня житель райцентру, пристрасний любитель рибальства, разом із своїм сином вирішили вийти на воду. Для риболовлі вибрали місцину на околиці Кобеляк, відому серед місцевих жителів під назвою Мальованка. Чоловіки вийшли на воду на легенькому гумовому човні. Про якісь надувні жилети чи інші засоби безпеки мова не велась. Із невстановлених причин човен перекинувся і обоє рибалок упали у воду. Молодший із сім’ї зумів самотужки вибратись на берег. А ось 45-річний чоловік загинув.

Пошуки, організовані співробітниками МНС та родичами нещасного, увечері та вночі того ж дня результату не дали. Уранці ж тіло рибалки було знайдено за кілька десятків метрів від місця, де перекинувся човен.

У зв’язку з цією трагедією співробітники Кобеляцького райвідділу МНС вчергове попереджають земляків про дотримання правил безпеки на воді. Ні в якому разі не можна рибалити з легеньких гумових човнів, які легко перекидаються. Улітку така легковажність закінчується лише позаплановим купанням. А в холодну пору року крижана вода і мокрий одяг різко знижують шанси вижити у подібній ситуації. До речі, ми спеціально поцікавилися цінами на рятувальні жилети в інтернет-магазинах. Вони коштують від 150 до 500 гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
8 грудня 2012, 09:16 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.