10 п’яних за три дні

Із метою зниження рівня аварійності, недопущення загибелі та травмування людей у дорожньо-транспортних пригодах, насамперед із вини водіїв, які керують транспортними засобами в нетверезому стані, на території області проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «П’яний водій — злочинець!».

— Із цією метою інспекторами ДПС ДАІ щодобово проводяться цілеспрямовані відпрацювання територій наближених до ресторанів, кафе, барів у нічний час, об`єктів дорожнього сервісу, а також у населених пунктах сільської місцевості та на ділянках доріг із інтенсивним рухом транспортних засобів.

Лише з 1 по 3 грудня співробітниками взводу з обслуговування стаціонарного поста № 2 роти ДПС було задокументовано 10 випадків керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, а з початку року — 511 водіїв було виявлено за кермом напідпитку.

Слід нагадати, що відповідно до ч. 1 ст. 130 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» (КУпАП), керування транспортними засобами у стані сп’яніння, передача керування особі, яка перебуває в стані сп’яніння, а так само ухилення осіб, які керують транспортними засобами, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від 2550 до 3400 грн. або позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на строк від одного до двох років, або громадські роботи на строк від 50 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.


Автор: Олег Олефіров, заступник командира взводу з обслуговування стаціонарного поста № 2 роти ДПС ДАІ
9 грудня 2012, 11:53 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.