У білицькій школі провели семінар для вчителів

Людина народжується для добра, для того, щоб залишити після себе слід на землі та у серцях людей. Доля вчителя — особлива, адже найпрекрасніші роки свого життя, жар душі, знання, уміння він щедро віддає дітям. Його думки, почуття та прагнення працюють на майбутнє.

Чверть віку творчого життя присвятила улюбленій справі Світлана Задорожна — учитель історії Білицької ЗОШ № 3 І-ІІ ступенів.

Світлана Іванівна постійно працює над підвищенням свого фахового рівня, має власні методичні розробки. Тому не випадково методичний кабінет відділу освіти 5 грудня провів семінар учителів історії Кобеляцького району саме в Біликах. Учасники заходу відвідали урок історії України в 9 класі на тему «Вплив міжнародних відносин на розвиток українських земель у першій третині ХІХ століття». Під час уроку вчителька особливу увагу приділила російсько-французькій війні 1812 року, 200-річчя якої з дня її початку припадає на нинішній рік. Вона вказала на прагнення Наполеона встановити світове панування, передати частину українських земель своїм союзникам у війні з Росією, а решту території України поділити на «наполеоніди» — 3 колоніальні області на чолі з французькими генералами, які б забезпечували військові походи армії Наполеона матеріальними і людськими ресурсами. В Україні для боротьби з ворогом створювалися козацькі полки, ополчення, партизанські загони.

Світлана Іванівна, проводячи урок у тісній взаємодії з класом, з успіхом досягла поставленої мети, а учні показали добрі і відмінні знання з історії, особливо Альона Войнова, Анастасія Рубан. Під час аналізу уроку виступили голова районного методичного об’єднання вчителів історії Володимир Грищенко, учитель історії Кобеляцького НВК № 1 Людмила Гребенюк та методист відділу освіти Світлана Левченко. Вони висловили задоволення та вдячність Світлані Іванівні за її високий професіоналізм і майстерно проведений урок. Учитель також дуже любить українську мову і літературу, пише вірші, один з яких вона продекламувала учасникам семінару. Світлана Іванівна вже випустила збірку своїх творів і зараз працює над новою.

Директор Валентина Жовтяк провела екскурсію по школі, розповіла про роботу шкільного музею, про особливості ремонту приміщень і щорічної підготовки до нового навчального року.

На закінчення семінару було показано позакласний захід «Полтавщина — моя рідна земля», який учителька історії підготувала разом із педагогом-організатором школи Юлією Рубан, а технічним забезпеченням займалась учитель фізики та інформатики Людмила Добряк. Пісню «Рідна мова» виконав учитель музики Руслан Чумак, учень 7 класу Ігор Олефіров заспівав про рідний край. Учні шостого, восьмого та дев’ятого класів виконували народні пісні.

Учителі історії, методист Світлана Левченко подякували учням і колективу учителів білицької школи за плідну і результативну роботу й побажали їм нових успіхів та невпинного руху вперед.


Автор: Анатолій САГАЙДАЧНИЙ, учитель історії, української мови і літератури Білицької ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.