У Нових Санжарах триває районний етап олімпіад

Через проблему з підвозом не всі бажаючі учні змогли взяти участь в олімпіадах. Найбільше учасників було з української та англійської мов, історії і правознавства, найменше — з інформатики.

У Новосанжарському НВК з 10 листопада почали проводитися районні олімпіади. На сьогодні з 19 запланованих відбулося 16 олімпіад з різних предметів. У них взяли участь 614 учнів шкіл нашого району.

— Олімпіади, безумовно є одними з найважливіших заходів у освіті. За допомогою них можна визначити як загальну успішність, так і кожної школи зокрема. Ми вже декілька років поспіль складаємо так званий рейтинг успішності шкіл-учасниць, — говорить методист районного методкабінету Лариса Добриденко. — Найвищий показник мають ті школи, учні яких показали кращі результати і набрали найбільше балів на олімпіадах. У цьому році гарні показники мають Малоперещепинська, Лелюхівська, Новосанжарська, Крутобалківська та Маячківська школи.

Також, за її словами, в цьому році декілька шкіл не мали змоги взяти участь в олімпіадах через проблему підвозу. Найбільша кількість учасників була на олімпіадах з української та англійської мов, історії і правознавства, а найменше — з інформатики.

З наступного місяця розпочнеться обласний етап олімпіад, який закінчиться в лютому. А в березні планують провести щорічне свято під назвою «Надія твоя, Україно», на якому, зазвичай, нагороджують переможців районного та обласного етапів олімпіад, а також учнів, чиї роботи займуть призові місця серед робіт Малої Академії Наук.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.