Великий турнір з маленького тенісу

Великий турнір з маленького тенісу

Минулих вихідних у Нових Санжарах провели п’ятий, ювілейний, турнір пам’яті Бориса Теслі.

Проходив його розіграш 8 грудня у спортивному залі Новосанжарського НВК та оновленому спортзалі райвідділу міліції.Перед офіційною частиною до могили Бориса Дмитровича поклали квіти від організаторів турніру, родини та колишніх учнів. На церемонію відкриття турніру завітали не лише любителі тенісу, рідні та близькі Бориса Теслі, але його численні учні, яким у свій час він дав путівку у спортивне життя. Вдруге на турнір його пам’яті приїхали учні тренера із Карлівки, де у свій час Борис Дмитрович починав свою діяльність.

Перед початком змагань усіх учасників привітав голова районної ради Володимир Левицький. Він у своїй промові згадав роки роботи разом із Борисом Теслею. Про свого вчителя і наставника говорили Людмила Білоусова із Карлівки та Сергій Шемаков з Нових Санжар. А онучка Бориса Дмитровича Інна Тесля продекламувала вірш, присвячений її дідусеві, який написав один з його учнів.

Віталій Тесля, який уже вп’яте організовує турнір пам’яті батька, подякував спонсорам, які усі ці роки допомагали фінансово. А також розповів про життєвий шлях свого батька. Зокрема, про новосанжарський його період, протягом якого Борис Дмитрович виховав не одного висококласного спортсмена. При цьому, за словами його сучасників, для Бориса Теслі не було виду спорту, на якому він не знався б і якому не міг би навчити своїх вихованців.

Відкрили турнір двоє з його учнів — Лілія Бугаєнко та Сергій Шемаков. Потім розпочалися поєдинки у чотирьох групах: чоловіки-професіонали, чоловіки-аматори, жінки та дівчатка 10-14 років. Переможці кожної групи отримали кубок або оригінальну статуетку. Володарям призових місць вручили медалі та грамоти.

Серед чоловіків-професіоналів переможцем став новосанжарець Юрій Урєзченко. Друге і третє місця посіли Михайло Суклич із Руденківки та Анатолій Петренко з Нових Санжар.

У жінок переможницею стала Лілія Бугаєнко із Супротивної Балки, друге місце зайняла Людмила Гладкевич з Нових Санжар, третьою стала Анастасія Кішінська із Шедієвого.

Серед аматорів досить передбачувано кращим став новосанжарець Сергій Шемаков, другим — Святослав Коба із Стовбиної Долини, третім — Анатолій Клюшник із Нових Санжари. Золото, срібло і дві бронзи серед дівчаток завоювали Діана Троян (Руденківка), Інна Тесля (Нові Санжари), Альона Клюшник (Нові Санжари) та Мирослава Іванюк (Руденківка), посівши відповідно 1-4 місця. Троє з чотирьох призерок — вихованки тренера Новосанжарської ДЮСШ Андрія Любка, який працює з дітьми у Руденківці.


Автор: Віктор Рибалко, голова райради ФСТ «Колос»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.