Дві аварії за півгодини

Дві аварії за півгодини

10-го грудня на одній з центральних вулиць Нових Санжар «ВАЗ» зіткнувся зі скутером. А за півгодини інший автомобіль збив жінку на пішохідному переході біля колишнього «Полагросервісу».

Перше ДТП сталося на вулиці Чкалова. 46-річний водій «ВАЗ-21113» виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся зі скутером «Хонда-Леад». Від отриманого удару 28-річний скутерист отримав закритий перелом стегна та інші травми. «Швидка» одразу забрала постраждалого до ЦРЛ. Водія «ВАЗу» працівники районного відділення ДАЇ також повезли до лікарні. Оскільки були серйозні підозри, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Лікар-нарколог це підтвердив.

— Інше ДТП — за участю «ВАЗ-2106» — сталося з інтервалом у півгодини, — розповідає інспектор ДАІ Анатолій Андрєєв. — Водій «Жигулів» нам потім розповідав, що бачив аварію на Чкалова. І усю дорогу, доки їхав на заправку, молився, щоб із скутеристом було все добре і він вижив. Коли цей чоловік повертався із заправки, то не помітив жінку, яка переходила дорогу, і збив її просто на пішохідному переході.

Як потім пояснив водій «шістки», стався наїзд через те, що перехід був недостатньо освітленим і погано проглядався.

— Там облаштоване індивідуальне парковочне місце для інваліда. На ньому у той час стояв автомобіль. І жінка, яка йшла по переходу від магазину «Продукти» (колишній «Полагросервіс» — авт.) виходила якраз із-за нього, — пояснює Анатолій Андрєєв. — Через це водій «ВАЗу», який їхав зі сторони центру, не встиг вчасно зреагувати.

Від отриманого удару 51-річна жінка отримала черепно-мозкову травму, перелом ноги та інші ушкодження. І одразу ж була доставлена до центральної районної лікарні.

Обидві машини, на яких скоїли ДТП 10-го грудня, зараз перебувають на штрафмайданчику Новосанжарського райвідділу міліції. Від зіткнення зі скутером «ВАЗ-21113» отримав лише розбиту фару та погнуте ліве крило. На «шістці», яка стоїть поруч, взагалі не видно будь-яких слідів зіткнення із пішоходом. Між тим, постраждалим у аваріях людям ще довго потрібно буде повертати втрачене здоров’я.

З огляду на те, що впродовж останнього тижня стан доріг суттєво погіршився внаслідок снігу та ожеледиці, працівники ДАІ прохають водіїв бути особливо уважними та обережними за кермом, без особливої потреба не виїжджати. І, звичайно ж, обов’язково «перевзути» машини у зимову гуму. За словами інспекторів, притягнути людину до відповідальності за те, що вона взимку їздить на літній резині, неможливо. Тут, скоріше, потрібно звертатися до самосвідомості водіїв, які повинні дбати і про власну безпеку, і про безпеку інших учасників дорожнього руху.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
25 грудня 2012, 11:26 | Нові Cанжари | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.