«Дрижина» виграє ще й суперкубок

«Дрижина» виграє ще й суперкубок

Футбольна команда з Дрижиної Греблі вчергове завоювала всі трофеї в Кобеляцькому районі.

У суботу на районному стадіоні «Колос» відбувся поєдинок за суперкубок району з футболу. У ньому зустрілися футболісти із Дрижиної Греблі та Мідянівки. Саме вони зайняли відповідно перше і друге місця в чемпіонаті району. Крім цього, дрижани виграли ще й кубок району. Для повного комплекту трофеїв їм залишалось лише суперкубок завоювати. До речі, у колекції футболістів із Дрижиної Греблі є вже три таких повних комплекти.

Перед початком матчу голова райради «Колос» Віталій Детюк нагородив медалями і грамотами футболістів, тренерів та представників обох команд. А вже після цього розпочалася гра. Не можна сказати, що вона викликала небувалий інтерес серед глядачів. Можливо, уболівальникам дещо набридли постійні і прогнозовані перемоги команди Дрижиної Греблі. Та все ж, подивитись на гру прийшли і приїхали як кобелячани, так і жителі інших населених пунктів району.

 

Багато боротьби і мало видовища

У принципі, матч за суперкубок виправдав сподівання глядачів наполовину. У ньому була інтрига. Командам, крім основного часу, довелось ще відіграти дві додаткові п’ятнадцятихвилинки. А доля матчу вирішилась в останні п’ять хвилин, коли чимало вболівальників уже налаштовувались на перегляд серії післяматчевих пенальті. А от чого бракувало суперкубковому матчу, так це суто футбольного видовища, тобто, продуманих пасів, дриблінгу форвардів, великої кількості ударів по воротах. Усе це замінили постійні довгі верхові передачі і боротьба на кожному клаптику поля. Тактику обидві команди вибрали дещо примітивну: відряджали вперед 1-2-ох форвардів і постійно завантажували їх навісами. Ці навіси у 90-та відсотках випадків вигравали захисники. Далі м’яч потрапляв у центр, де за нього «рубались» півзахисники. «Рубались» так, що «кістки тріщали». І так далі, і тому подібне.

Протягом усього першого тайму і більшої частини другого територіальна перевага була на боці «Урожаю» із Мідянівки. Але по-справжньому небезпечних моментів мідянівські футболісти не створювали. У першому таймі три можливості вразити ворота мав їх форвард Олег Галаган. Але він двічі забігав у офсайд, а одного разу занадто зблизився з голкіпером і пробив по м’ячу відверто невдало. А тільки-но розпочався другий тайм, як суперудар виконав півзахисник «Урожаю» Валентин Ломаков. У голкіпера шансів відбити м’яч практично не було. Та куля пройшла поряд із воротами. Натомість у дрижан запам’ятався удар зі штрафного у виконанні Олега Латенка та прекрасний прохід Джамала Курбаналієва. Джамал обіграв кількох захисників і добре пробив. Голкіпер Іван Харченко із величезними труднощами зафіксував м’яча на лінії воріт. Ще кілька можливостей забити гол змарнував Денис Чепурко.

А ось коли другий тайм наблизився до кінця, особливо під час додаткових пьятнадцятихвилинок, стала явною перевага дрижан. Напевно, далися взнаки проведені заміни і те, що через травму пішов із поля один з кращих гравців «Урожаю» Євген Волочай. У складі «Дрижиної» у ці тридцять хвилин особливо виділявся форвард Володимир Борсало. Зрозумівши, що постійно боротися із захисниками за верхові м’ячі є справою малопродуктивною, Володя почав більше зміщуватися до середини поля. А там підхоплював м’яча і або бив по воротах сам, або віддавав передачі на партнерів. Але не Борсалу судилося забити гол. Приблизно за сім хвилин до фінального свистка помилились захисники «Урожаю». Можливо, через втому вони після чергового навісу у виконанні «Дрижиної» на дальній штанзі забули одразу двох гравців суперника. І Володимир Дрига з близької відстані головою вдарив у ворота, які захищав Харченко. Буквально через хвилину мідянівці могли зрівнювати рахунок. По правому флангу атаки промчав Олександр Калитка, обіграв двох захисників і вже навіть «відіграв» голкіпера. І віддав пас на партнерів, що набігали. Та передача вийшла «за спину». І доки Олег Галаган, який її прийняв, розвертався, його вже «накрили» захисники. Удар таки відбувся, але м’яч пройшов вище поперечини. А тут дрижанам вдалася контратака і вони забили другий гол. Це зробив Денис Чепурко. Після цього глядачі почали полишати стадіон.

 

Таки заслужили

Отже, Дрижина Гребля виграла свій черговий трофей. Протягом усього сезону серед уболівальницького загалу лунали чимало скептичних закидів на адресу цієї команди. Головні з них — «Дрижину» витягують запрошені з Полтави футболісти та судді. Дійсно, принаймні два легіонери, а це Олег Латенко та Володимир Борсало, виділяються на загальному фоні своєю майстерністю. Та в цьому поєдинку дуже добре відіграв і їх капітан, місцевий житель Джамал Курбаналієв. А щодо суддівства… У принципі, усе можливо в сьогоднішній Україні. Але знову ж, у цьому матчі бригада суддів на чолі з Романом Горбенком не давала підстав підозрювати себе в прихильності до тієї чи іншої команди. Та все ж їх періодично матюкали вболівальник і «Дрижиної», і «Урожаю». Отже, слід констатувати, що цю перемогу дрижани таки заслужили. Але і цей матч, і ряд інших поєдинків засвідчили, що боротися з ними на рівних можна.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
8 листопада 2013, 11:36 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

1. 999 / 8 листопада 2013, 12:11 Цитувати
За те що Горбенка матюкали дрижани,йому доплатять,це просто сценарій такий у Роми з цією командою.
2. 555 / 11 листопада 2013, 08:47 Цитувати
На поле нужно доказывать кто сильнее, а не расказывать хто там кому платит или нет. У Дрыжиной хорошая команда, но можно соперничать с ними смело.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.