Чемпіонат району серед школярів

Чемпіонат району серед школярів

8 листопада в Новосанжарський шаховий клуб імені Джалого з’їхались 12 шкільних команд — 24 учасники (хлопець і дівчинка), які повинні були визначити переможців та призерів в особисто-командних змаганнях за участь в обласному турнірі з шахів у Миргороді.

З часу відкриття шахового клубу значно зросли наші результати на обласному рівні. Неодноразово наші шахісти здобували срібло та бронзу, поповнюючи скарбничку залікових балів та здобувши ім’я фаворита в обласній спартакіаді школярів.

Змагання були проведені за швейцарською системою в шість ігорових турів по 30 хвилин на партію. Результати набраних очок хлопця та дівчини додавались і визначалось командне місце. У особистому заліку серед хлопців перемогу святкував Іван Орищенко, 6 очок (Нехворощанська ЗОШ), друге — Ігор Миненко, 5 очок (Новосанжарський НВК), третє — Юрій Васюта, 4 очка (Велико-Кобелячківська ЗОШ). Серед дівчат перше місце посіла Аліна Жгир, 6 очок (Сухомаячківська ЗОШ), друге — Анастасія Гречишина, 4,5 очок (Новосанжарський НВК). До речі, Аня вперше в житті брала участь в офіційному турнірі. Дівчинка навчається в першому класі, грає в шахи з чотирьох років. До змагань її готував батько, Олександр Олександрович. Саме завдяки набраним нею 4,5 очок Новосанжарська команда випередила основного конкурента Нехворощанську ЗОШ із рівною загальною кількістю очок; третє місце у дівчат зайняла Оксана Гуренко, 3,5 очок (Драбинівська ЗОШ).

У загальному підсумку командного заліку перше місце зайняла команда Новосанжарського НВК (Анастасія Гречишина — Ігор Миненко, 9,5 очок), друге — Нехворощанська ЗОШ (Іван Орищенко — Дарія Ткаченко 9,5 очок), третє — Сухомаячківська ЗОШ (Аліна Жгир — Вадим Каракуця, 7 очок).
Переможці та призери були нагороджені почесними грамотами та запрошеннями на відкриту першість району (серед дорослих), яка відбудеться 12 листопада.

Шаховий клуб висловлює вдячність Анатолію Старєлову, Леоніду Березі, Олександру Кулику, Сергію Житнику, учителям та фахівцям за підготовку юних талановитих призерів та переможців районних змагань.

Шаховий клуб імені Івана Джалого запрошує всіх бажаючих навчитись, пограти, спробувати свої сили в королівському інтелектуальному виді спорту.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу
15 листопада 2013, 10:14 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.