Не платиш аліменти — відповідатимеш перед судом

Останнім часом у районі почастішали випадки ухилення чоловіків від сплати аліментів.

Цю інформацію нам повідомили в Кобеляцькій районній прокуратурі. Прокурор прокуратури Сергій Титаренко розповів журналістам «ЕХО», що на сьогоднішній день за ухилення від сплати аліментів наступає кримінальна відповідальність.

— Якщо чоловік працює і отримує заробітну плату, то він зобов’язаний сплачувати одну четверту частину від свого доходу, — каже співробітник прокуратури.

За його словами, за цей рік відкрито п’ять кримінальних проваджень за ухилення від сплати аліментів. Справи вже розглянуті в суді і чоловіків, проти яких відкриті кримінальні провадження, притягнено до відповідальності. За словами Сергія Олександровича, спершу покарання являє собою громадські роботи або ж випробувальний термін. Якщо чоловік повторно не сплачує аліменти на дитину, то до нього застосовують реальну міру покарання — обмеження волі на строк до трьох років.

— Та поки що таких випадків у нас не було, — запевнив прокурор.

За його ж словами, трапляються прициденти, коли заборгованість за аліменти сягає тридцяти тисяч гривень. Та жінки можуть звертатися з письмовою заявою до міліції, коли ця сума перевищує сім тисяч. Тим більше, коли вона знає, що чоловік має стабільний заробіток.

— Працівники міліції в такому випадку проводять перевірку. Якщо чоловік виплачує заборгованість по аліментах, то кримінальне провадження закривають. Якщо ні, то його притягують до відповідальності, — зазначив Сергій Титаренко.


Автор: Дарія СРІБНА
19 листопада 2013, 09:28 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.