У Нових Санжарах відзначили головний день року

У медичному центрі «Нові Санжари» традиційними грамотами і піснями вітали працівників галузі сільського господарства.

Головним днем року це свято називає зі сцени голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс. Він же радісно відзначає, що цьогорічний урожай має стати другим в історії Новосанжарського району. Два роки тому було 325 тисяч тонн, у цьому році новосанжарські аграрії зібрали понад 300 тисяч. Яким буде урожай року наступного — іще не знає ніхто. Проте у сільгоспвиробників викликав  занепокоєння той факт, що сіяти озиму довелося у жовтні та навіть частково у листопаді.

— Проте погодні умови це дозволили зробити. І зараз можна сказати, що всі посіви у доброму та задовільному стані, — оптимістично констатує голова РДА. І завершує промову майже по-ленінськи: — Ми сіяли, сіємо і будемо сіяти!

Заступник губернатора Олена Адамович у своїй промові говорить про погіршення відносин з Росією та, як наслідок, зниження економічного потенціалу області. За її словами, обсяг російських замовлень на деяких підприємствах Полтавщини знизився від 5 до 50 %. На фоні спаду промислового виробництва ще більшого значення набирає робота аграріїв, яким заступник губернатора адресувала багато вдячних слів.

Голова районної ради Володимир Левицький порівняв аграрний сектор із Атлантом. Адже саме хлібороби тримають на собі економічну стабільність району. Вони не лише сіють та збирають хліб, але й вирішують проблеми місцевого самоврядування. Голова ради з гордістю підкреслив, що 60 % районних депутатів — аграрії.

Після вітальних слів на сцені під оплески залу вручають величезну кількість грамот, відзнак та подяк. Але найпочесніша вже знайшла свого героя раніше. Голова фермерського господарства «Козубівське» Михайло Васюта на обласному святі працівників сільського господарства одержав орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Перед початком святкового концерту аграріїв вітають начальник сільгоспуправління Василь Михайлик та голова ради товаровиробників району Микола Харченко.

— Приємно, що на нас покладені не лише функції виробника, а й основа соціальної стабільності району, — говорить у своєму виступі Микола Харченко, директор одного з найпотужніших районних агропідприємств — «Елеватора «Чиста криниця».

Продовжується свято виступами артистів Центру культури та дозвілля і Полтавського університету економіки і торгівлі.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК
23 листопада 2013, 12:20 | Полтавщина | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.