Отримуй закордонний паспорт без довідки з військкомату

Цю інформацію нам повідомили в Кобеляцькому районному секторі державної міграційної служби.
Відтепер, для того, щоб отримати закордонний паспорт, українським чоловікам віком від 18 до 25 років не потрібно подавати довідку з військкомату щодо можливості виїзду за кордон. Відповідні зміни ухвалені Верховною Радою України від п’ятого грудня цього року.

Зміни пов’язані з комплектуванням Збройних Сил України виключно військовослужбовцями за контрактом. Тепер громадяни призовного віку зможуть отримувати закордонний паспорт без урахування обставин, пов’язаних із проходженням строкової військової служби. Відповідно до внесених змін, із числа підстав для відмови у видачі закордонного паспорта виключено відсутність відстрочки у призові на строкову військову службу.

Таким чином, при оформленні закордонного паспорта підрозділи міграційної служби не контролюватимуть зазначені обставини. Отже, при оформленні закордонного паспорта для юнаків призовного віку подання довідки з військових комісаріатів втратило необхідність.

За словами спеціалістів Кобеляцького районного сектору УДМС України в Полтавській області, подати документи для «загранки» можна в Полтаві за адресами: вулиця Маршала Бірюзова, 36 та провулок Шкільний, 4. Папери, які для цього необхідні: оригінал паспорта громадянина України, оригінал ідентифікаційного коду та закордонний паспорт або проїзний документ дитини, у якого закінчився термін дії. Та це — при наявності.

У Кобеляцькому секторі управління державної міграційної служби також додали, що можуть допомогти зібрати та оформити всі необхідні документи для оформлення паспорта. Вам лише необхідно буде відвезти їх до Полтави.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
25 грудня 2013, 09:13 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.