Чемодан без ручки?

Попри весь драматизм і навіть трагічність тих подій, які нині переживає держава Україна та її громадяни, потрібно визнати, що нічого унікального в нас не відбувається. Революції, заколоти, військову інтервенцію та війну переживали у свій час всі народи і держави світу. У тому числі й ті, котрі зараз вважаються найуспішнішими та найпрогресивнішими. Візьміть сучасну Польщу, яка нині є лідером в Європі за темпами економічного розвитку. Ще 30–40 років тому українці дивились на поляків, як на затятих перекупників, котрі нічого, окрім того, як перепродавати в Європі дешеві кип’ятильники та кавомолки, не вміють. У них війни не було? Тоді давайте згадаємо Грузію, котрі, переживши справжнє військове зіткнення з Росією, оговталась, подолала корупцію і нехай не рекордними темпами, але розвивається. Та що там Грузія. У Італії ще у 80‑х затято стріляли на вулицях. У Англії був Ольстер — той же український Донбас. У тому ж об’єднаному королівстві закривали шахти, вели війну проти Аргентини і переживали ще купу великих і малих проблем. І пережили. І дуже успішно розвиваються.

А знаєте, чого не було в Грузії, Англії, Польщі, Італії, Франції? І цей список можна продовжувати. Та не було райдержадміністрацій. Хоча, ні, брешу, були. Але у Середньовіччі, у період феодалізму. Тоді тамтешні королі давали васалам і баронам за їх військову звитягу землі. А ті, у свою чергу, роздавали їх лицарям. Точно так, як відбувається в Україні ХХІ століття. У нас теж король, чи то пак, президент роздає вотчини губернаторам, а ті — своїм підпанкам, головам РДА. От тільки за які заслуги — незрозуміло. Як незрозуміло й те, чим оті голови адміністрації та їх підлеглі займаються, крім збору статистичних даних, розчищення посадок та виконання ролі масовки під час мітингів і концертів. Зізнаюсь відверто, якби моя воля, то райдержадміністрацій в Україні не було б вже завтра. Це той чемодан без ручки, який давно потрібно викинути.

Але так же чесно потрібно визнати, що не володію всім масивом інформації про цю структуру. А вони ж нібито навіть військову таємницю знають. Саме тому, аби не нав’язувати громаді виключно свою суб’єктивну думку, ми вирішили задати цілу низку давно наболілих запитань головам Кобеляцької і Новосанжарської РДА. Задали б і царичанському голові, так його де-юре немає. І, до речі, район від цього не розвалився.

А щоб задати ці питання, ми запросили Івана Тернового та Володимира Паршевлюка до нашого редакційного «Кабінету». Для тих, хто забув, нагадаємо, що це такий формат спілкування з чиновником, у ході якого свої запитання можуть ставити як журналісти, так і читачі «ЕХО».

Володимир Паршевлюк уже погодився взяти участь у «Кабінеті». Розмова відбудеться у четвер 28 серпня о 17:00 у Новосанжарській РДА. Свої запитання ви можете поставити через редакційний сайт. Або телефонуйте на номер 3-18-84 28 серпня з 17-ої до 19‑ої години.

 

P. S. Зовсім забув, є ще одна країна, де збереглися адміністрації, — Росія.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
22 серпня 2014, 09:19 | Полтавщина | Редакційна



1. Танька / 23 серпня 2014, 18:19 Цитувати
А шо ж Іван Костович розказати зможе? Хіба за час, поки він призначений на цю посаду він зміг щось зробити? А, ну да, був би в Кобеляках ще один памятник Леніну, то для нього та його "молодоі" команди робота знайшлася б. А так, шо ще ім робити?
2. Юля Г / 23 серпня 2014, 19:03 Цитувати
Кобеляцький голова і його заступники мені нагадують, вибачте, прищ на ж... Ідея пресс-конференції гарна, але я й так знаю, що нічого внятного не почую. Будуть тільки уривки з тупих лозунгів, кров’яні очі голови. Бандуууууу Геть!!!)). Ще б дуже хотілося, щоб дане інтерв’ю напечатали так як є, думаю буде цікаво. Якщо ти вже голова чи заступник, так вчися говорити. Найми вчительку з української мови, піди на курси ораторського мистецтва. Як казав Ленін "вчитись, вчитись і ще раз вчитись". Заступник Шуліка, це взагалі щось фантастичне. Ну як він може там працювати? Воно ж недоумкувате, тільки вміє матюкатись і мукати. Я не хочу, щоб на моїй землі були такі керівники. Господи, спаси і збережи Україну від дібілів! Амінь!
3. Танька / 23 серпня 2014, 19:08 Цитувати
Цікаво було б дізнатися реальну біографію голови і заступників, а не ту, шо можна людям показувать. Кажуть, там багато чого цікавого.
4. Ясен / 23 серпня 2014, 20:31 Цитувати
Я вважаю що ,навпаки,повинна бути сильна президентська влада,яка реалізується через сильне регіональне представницьтво.Тільки у цьому випадку держава буде цілістним огранізмом,з високим імунітетом до кризових ситуацій.А якщо ВР,КМУ,АП будуть існувати у нинішньому форматі то й отримаємо лебідя,рака,й щуку,та ще когось,хто в свою сторону тягнутиме.Одозначно в державі повинна бути чітка кадрова політика зі своїми вимогами й резервами,повинні бути інституції по підготовці,та випробуванню кандидатур держаного управління всіх рівнів.Лише у цьому випадку,буде виключена можливість непрофесійного управління державою,областю,районом,чи містом.Зараз дійсно у владних структурах дуже багато випадкових людей,які швидше шкодять,а не приносять користь.Одним з основних питань є чіткий розподіл повноважень і функцій між органами державної влади і місцевого самоврядування,без усякого там делегування.
5. Кобеляцький / 26 серпня 2014, 11:20 Цитувати
Судячи з того, що у цьому Кабінеті поки що лише 1 питання, то народ не дуже хоче спілкуватися із новими чиновниками.
Посилання на exo.in.ua
Правда до Паршевлюка у мене особисто малувато питань. Хіба цікаво як він ужився з Лелюком.

А от Таранушичу я задам багато, цікаво що він видасть у відповіть
6. митько / 26 серпня 2014, 14:45 Цитувати
Таранушич не у справ,а ось Костович з булавою-сумне і політичне.Ставили тимчасово,а він моститься,як на віка.а
7. Бувалий / 26 серпня 2014, 22:09 Цитувати
9.ГригорійФ
«Пенсія 7 тисяч, проживи тепер на неї.»
Та, ну, да...:)))
8. Кирило / 22 вересня 2014, 20:07 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.