Карате — не спорт, а спосіб життя

Карате — не спорт, а спосіб життя

Сьомий рік поспіль у нашому місті продовжує свою роботу спортивний клуб «ДЗАНСІН». Серед його членів є десять чемпіонів України, один чемпіон Європи з карате та кобудо, п'ять учнів мають другий розряд, три — перший, один — кандидат у майстри спорту з годзу-рю карате. Майже всі спортсмени є чемпіонами Полтавської області.

Усе це — завдяки наполегливості та старанню учнів, а також настановам компетентного тренера, шеф-інструктора Кобеляцького району, члена правління Полтавської федерації карате, судді ІІ Всеукраїнської категорії з годзю-рю карате, який має чорний пояс, перший дан, Дмитру Тараненку. Йому завжди допомагає інструктор, майстер, коричневий пояс, перший кю з годзю-рю карате та кобудо Віктор Кльоз.

На цей момент у клубі працює три групи різних вікових категорій: молодша (5-8 років), середня (9-14), та старша (14-25).

Щоб досягти бажаних результатів, на тренуваннях юнаки та дівчата загартовують не тільки тіло, але й дух. Частково занурюються в історію та традиції середньовікової Японії, зокрема, острова Окінава, який є батьківщиною цього бойового мистецтва.

Для підвищення кваліфікаційного рівня учні разом із тренерами систематично відвідують табори у Комсомольську, Кременчуку, Полтаві та Одесі, де мають змогу ділитися власним досвідом та перейняти його у інших. Крім того — отримати пояси, сертифікати, суддівські категорії.

Великим досягненням клубу є участь у міжнародних семінарах та спілкування з майстрами світового рівня, що несе в собі значні фінансові витрати. Тому не всі діти можуть відвідати такі заходи. Для підвищення кваліфікації багатьох каратистів можна було б запросити майстрів для проведення майстер-класу з карате до Кобеляк, цим самим підвищити авторитет не тільки клубу, але й міста.

Та цьому, на жаль, не відповідають умови: не вистачає спеціальних матів для занять карате — «татамі», бойового спорядження та мінімальних побутових зручностей.

Та попри всі перепони, члени клубу тренуються щодня, відвідують змагання, перемагають, чим вкотре підтверджують свою назву, яка закликає бути завжди в стані бойової готовності. Ми впевнені, що всі наші спортсмени досягнуть головної мети: стати володарями кубку світу з карате!


Автор: «ЕХО з регіону»
10 жовтня 2014, 12:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.