Учасники АТО мають право на безоплатну земельну ділянку під будівництво

І декілька наших земляків‑військовослужбовців уже скористалися цим правом.

Цю інформацію нам повідомили у Кобеляцькій міській раді. Завідувач земельного відділу міськради Софія Скрильник зазначила, що, згідно Постанови Кабінету Міністрів, усі мобілізовані військовослужбовці, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції, мають право на отримання безоплатної земельної ділянки під будівництво і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. У Кобеляках кількість таких військових складає 41 чоловік. Двоє з них уже звернулися до міської ради задля виділення ділянки під будівництво. Проте, за словами співробітників міськради, вона, у першу чергу, буде надаватися тим громадянам, які раніше не використали своє право на безкоштовну приватизацію землі.

На останньому засіданні міськвиконкому було виділено та затверджено масив площею в п’ять гектарів. Він розміщений у районі Ведмедівка. Поруч із ним розташовані вулиці Ведмедівська та Пролетарська.

— Ми обирали один спільний масив, — каже Софія Скрильник. — Щоб усі військовослужбовці були в рівних умовах. На міськвиконкомі було запропоновано декілька земельних ділянок. Перша знаходиться біля Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» та агрофірми «Добробут». Але члени виконкому його відкинули з розгляду одразу, бо там — промислова зона. Ще був запропонований район Заворскло, поблизу старого русла річки Ворскла. Але його також не обрали через значну віддаленість від міста та відсутність у цьому районі комунікацій. Тому присутні зупинилися на масиві в районі Ведмедівка. Адже він, на їхню думку, найбільш перспективний. Поруч є житлові забудови й дорога.
Співробітники міськради також повідомили, що невдовзі цьому масиву буде присвоєно адресу і туди проведуть комунікації.

Насамкінець Софія Скрильник сказала, що для отримання безоплатної земельної ділянки військовослужбовець повинен прийти до міської ради та подати заяву, яка буде розглянута протягом одного місяця на виконавчому комітеті. Також варто подати ксерокопію паспорта і підтверджуючий документ про те, що військовий є учасником АТО. Після отримання дозвільного рішення про відведення земельної ділянки, громадянин направляється до будь-якої ліцензованої проектної організації для розробки проекту.

Та коли ми завітали до однієї з приватних проектних організацій, аби дізнатись, чи доведеться військовослужбовцю сплачувати за розробку проекту, вияснилось, що доведеться. За цю послугу треба буде сплатити орієнтовно півтори тисячі гривень.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»
14 листопада 2014, 15:10 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.