Одразу два рекорди з барбекю
У Жовкві 26 жовтня зафіксували одразу два рекорди з барбекю — світовий і національний. Протягом кількох годин кухарі закладу, який здобув велику популярність у TikTok, приготували десятки тисяч порцій барбекю, а сотні відвідувачів утворили найдовшу чергу в Україні за подібними стравами. Про це повідомили на Facebook-сторінці Книги світових рекордів.
У межах заходу команда закладу «БашА Кухня» приготувала і видала 32 905 порцій барбекю за п’ять годин. Це стало новим світовим рекордом у категорії «Найбільша кількість приготовлених і виданих страв барбекю (ребра, полоски, рульки, ковбаса, шия, крильця) за 5 годин», який зафіксували представники Книги світових рекордів.
«До цього Україна мала лише національний рекорд (Маріуполь, 2021 рік), коли військові ЗСУ приготували 700 кілограмів м’яса на 401 шампур. Тепер же українська кухня вперше вийшла на світовий рівень у категорії масового барбекю, довівши, що українське барбекю — це кулінарний бренд світового масштабу», — зазначили на сторінці Книги світових рекордів.
Окрім світового, того дня зафіксували й національний рекорд у категорії «Розміри» — «Найдовша черга за стравами барбекю за 1 годину». Вона сягнула 646 метрів і об’єднала 1 836 відвідувачів.


Додати коментар