Віталій Черкас здобув срібло на міжнародних змаганнях

Віталій Черкас здобув срібло на міжнародних змаганнях

Про жителя Нехворощі Віталія Черкаса, талановитого спортсмена і кандидата в майстри спорту з кульової стрільби, районна преса писала вже не одноразово. Адже є про що у хлопця запитати, а йому — похвалитись.

На останніх міжнародних  змаганнях із кульової стрільби, що проходили у Словаччині в місті Нітра, було представлено одинадцять країн. Близько п’ятдесяти учасників у віці до двадцяти років вирішили перевірити свої сили. Віталій ціною неймовірних старань здобув срібло, тобто, зайняв друге місце.

Першу сходинку посів спортсмен із Вінниці. У загальнокомандному заліку серед усіх країн, що взяли участь у змаганнях, Україна стала лідером. (До речі, на змаганнях виступали і росіяни, та наші хлопці їх із легкістю «перестріляли»).

Зараз у мріях Віталія — виконати норматив майстра спорту із кульової стрільби. Та й після останніх змагань у хлопця з’явилась надія, що тепер він може потрапити до збірної України.

Звичайно, юний спортсмен із Нехворощі не народився з пістолетом у руках, а чемпіонство до нього прийшло завдяки власним старання. Він упевнений, що успіх у цьому виді спорту може прийти до кожного, але потрібно тренувати себе практично кожного дня. Тобто, не тільки стріляти, а й виконувати вправи на утримання пістолета в руці, дихальні вправи і багато іншого.

Зараз Віталій Черкас навчається в Дніпропетровському інституті фізичної культури і спорту. А до цього п’ять років займався кульовою стрільбою у досвідченого тренера Анатолія Старєлова, під чітким керівництвом якого хлопець «побачив» більше тридцяти змагань та виконав розряд кандидата в майстри спорту.
Про змагання і так званий  «мандраж» перед ними Віталій говорить так:

— Не тільки ж у мене він був. Усіх інших також трясло від хвилювання і мене це заспокоювало.
Коли гуляв із колегами-спортсменами незнайомим містом, то місцеві, почувши українську мову, підходили познайомитись  і завжди розпитували про ситуацію в Україні. Питали, звичайно, на своїй рідній мові, та їх легко можна було зрозуміти, адже багато слів схожих.

Зараз Віталій готується до чергового чемпіонату України, який, дай Боже, надасть йому путівку  на змагання в перспективний закордон…  Адже віддача на сто відсотків має приносити бажаний результат.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ, «ЕХО з регіону»
28 листопада 2014, 10:17 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.