У Лізі Героїв грає кобеляцька команда

У Лізі Героїв грає кобеляцька команда

Таку новину тижневику «ЕХО» повідомив баскетболіст-аматор Роман Бондарь.

Спортсмен розповів, що турнір Ліга Героїв проходить під егідою Всеукраїнської громадської організації «Українська стрітбольна ліга»:

— Такі змагання відбуваються в різних містах нашої країни. Потім команди-переможці борються за звання кращої вже на всеукраїнському рівні. У полтавській Лізі Героїв беруть участь вісім колективів: сім з обласного центру і один із Кобеляк. Вік учасників різний: від старшокласників до ветеранів баскетболу. При цьому рівень і майстерність спортсменів надзвичайно високі. Наприклад, за полтавські колективи виступають кандидати в майстри спорту, колишні гравці «Полтава-Баскет».

Роман говорить, що кобеляцька команда укомплектована кращими баскетболістами з Кобеляк і Біликів:

— Усього честь району захищають дванадцять спортсменів: Ярослав Слав’янський, Владислав Демченко, Олексій Шевченко, Олексій та Яна Чигрини, Віталій Рудич, Євген Андрієнко (кобелячани), Мирослав Муха, Ярко Щур, Олексій Ніколаєнко і Олег Степаненко (біличани). І, звісно, я. Ярослав найдосвідченіший серед учасників, а наймолодший — Влад.

Зі слів спортсмена, три роки поспіль місцеві баскетболісти проводять районний стрітбольні турніри. Також спостерігали за різними командами під час змагань, які організовує товариство «Колос». Саме в таки спосіб і змогли відібрати учасників для свого колективу.

Сам Роман неодноразово брав участь у стрітбольних турнірах, які проходять у Полтаві.
Тому, коли почув що у жовтні розпочинається Ліга Героїв, відразу розповів Ярославу Слав’янському. І вже разом спортсмени почали збирати команду.

— Здавалося б, що тут складного, — продовжує баскетболіст, — набрав по телефону до знайомих і команда укомплектована. Та, на жаль, не все так просто. Справа в тому, що турнір обслуговують кваліфіковані судді. Усі поєдинки фіксуються на відео. На учасників заводяться особові картки, у які заносяться їх досягнення в кожній грі. Тобто, це серйозний турнір, за яким слідкують спортсмени і вболівальники з усієї України. Команди-лідери з інших міст вивчають техніку і манери своїх майбутніх конкурентів. І тут, як говориться, немає місця для слабких.

Як пояснив Роман, за те, щоб позмагатися в Лізі Героїв, колективи щомісяця сплачують внески 1000 гривень. Форму кобелячани також купували за власні кошти. Крім того, кожної неділі (саме в цей день проходять змагання) їм потрібно потрапити в Полтаву.

— У кожної полтавської команди є спонсори, які їм все оплачують. Поки що ми не звертались за підтримкою, — каже Бондарь, — та не відмовились би від матеріальної допомоги. Тому будемо вдячні, якщо хтось із жителів міста чи району погодиться фінансово підтримати нашу команду.
Зупинився Роман і на баскетбольному житті району:

— Стрітбольні турніри в місті проводимо ми самостійно. І можемо це робити тільки влітку, оскільки в Кобеляках немає приміщень, де б нам дозволяли грати в баскетбол. Щоправда, те ж товариство «Колос» організовує лише один раз на рік районні змагання з цього виду спорту. І все. Тож сподіваємося, що ми гідно представимо наше місто у Лізі Героїв і про баскетбольний клуб «Кобеляки» дізнаються в інших куточках країни.


Автор: Олександр ДІДЕНКО
19 листопада 2015, 16:42 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.