П’ятниця, 13-те. Що ж сталося?

П’ятниця, 13-те. Що ж сталося?

Кілька днів тому до редакції зателефонував житель Кобеляк. Він повідомив, що в ніч із п’ятниці на суботу поряд з одним із приміських кафе сталася бійка. За словами цього чоловіка, у ній брав участь один із депутатів районної ради.

У той же день на редакційному сайті в коментарях почала поширюватися інформація аналогічного змісту. Безумовно, ми не могли не відреагувати на таку шокуючу звістку. Буквально за кілька годин нам стали відомі прізвища учасників інциденту, який нібито стався поряд із кафе.
Перший візит був зроблений до Кобеляцької ЦРЛ, де в травматологічному відділенні перебуває чоловік, якого нібито побили. Не на камеру молодий кобелячанин розповів наступне:

— Того вечора я з друзями відпочивав у кафе. Так, ми вживали алкогольні напої, але дуже п’яними не були. Вечірка вже практично закінчилася. Друзі пішли розраховуватись, а я, сидячи на парапеті, біля входу в заклад, пив каву. У цей час до кафе під’їхав легковий автомобіль. Здається, «Ланос». Із нього вийшов депутат Кобеляцької районної ради. Я ще з ним привітався. А ж раптом він мене вдарив, я впав із парапету майже з двохметрової висоти. Чоловік кинувся на мене і почав душити. Я втратив свідомість. Коли прийшов до тями, поряд були лише мої друзі.

Молодий чоловік відмовився повторювати все сказане на камеру. Також він заявив, що не буде звертатись із відповідною заявою в поліцію. Свою позицію пояснив наступним чином:

— У мене немає свідків. Я все одно нічого не доведу.

Ми поінформували про подію начальника Кобеляцького відділу поліції Володимира Федана. Він пояснив, що жодного звернення до поліції з приводу інциденту не було. Не отримували правоохоронці і повідомлення від медиків про пацієнта із травмами кримінального характеру. Оскільки в цьому випадку мова йде про легкі тілесні ушкодження (зуби, ребра, голова у постраждалого цілі), то поліція починає розслідування лише після відповідної заяви.

Вніс роз’яснення і виконуючий обов’язки головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казерод:
— У нас є спеціальний журнал, в який заносяться травми кримінального характеру. А потім ми  повідомляє про них поліцію і прокуратуру. Про вогнепальні і ножові поранення ми інформуємо автоматично. А от з іншими травмами — дещо складніше. Пацієнт може сказати, що він просто впав, і тоді ми не повідомляємо про його ушкодження правоохоронні органи.

Протягом двох днів ми шукали свідків тієї події. Говорили з обслуговуючим персоналом та власниками кафе, із таксистами, які могли привезти депутата. Ніхто нічого не бачив і не чув.  Звернулись і до самого депутата Кобеляцької райради. Він не заперечував, що того вечора був поряд із кафе. А з приводу ймовірного побиття ним чоловіка сказав:

— Це для мене новина. Я нікого не бив і, тим більше, не душив. У мене є свідок. Крім того, заявляю, що готовий перед об’єктивами фото- й відеокамер зустрітися з цим молодим чоловіком і разом прояснити ситуацію.

Отже, один говорити готовий. Черга — за постраждалим і свідками.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
19 листопада 2015, 15:39 | Кобеляки | Надзвичайне



1. Опаньки / 19 листопада 2015, 15:58 Цитувати
Ну шо кіндер, слабо вийти проти антонова під лампу?
2. скутерист / 20 листопада 2015, 06:51 Цитувати
Не буде торчків,будуть самі алкаші,поп’ють одеколон і всю мікстуру,а потім біля кафе будуть приставать.
3. скутерист / 20 листопада 2015, 06:59 Цитувати
Були друзі,так вони розплачувались.На халяву ще й по п’ятачку дали
4. Сашок / 20 листопада 2015, 21:34 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.