Держслужбовців лякали епідеміями

У залі засідань адмінбудинку цього разу говорили про нову поліцію, епідемію поліомієліту та перший сніг.

На початку щотижневої наради голова РДА Сергій Бульбаха представляє присутнім першого в історії району начальника відділення поліції — Олександра Мартиша. Той підіймається на трибуну, коротко розповідає про себе. Працював на керівних посадах у міліції, був начальником райвідділів у кількох районах Полтавщини. До Нових Санжарах приїхав з Кременчука, де працював заступником начальника. Говорить начальник відділення поліції про те, що відтепер зміняться критерії оцінки роботи правоохоронних органів. На перший план вийде думка громади.

— На кожне звернення, без виключення, має бути реагування. Кожна людина має отримати якісну допомогу, — говорить Олександр Мартиш. Учасники наради його уважно слухають, проте ніяких питань не задають. Або вірять усьому на слово, або, навпаки, не вірять. Зрештою, як люблять говорити українці, — покаже час.

У продовженні наради говорять про епідемії. Спочатку про майже неминучу щорічну епідемію захворювання на грип. Поки що Новосанжарський район не перейшов епідпоріг і має показник у 70,9 захворювань на тисячу жителів (при обласному — 75,7). Про це повідомляє головний лікар центру ПМСД Олег Яковенко. Можлива сезонна епідемія грипу може припасти на грудень — це вже продовжує тему головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. Вона ж зауважує, що легка ГРВІ, перенесена на початку осені, може навіть принести користь організму. Адже, борючись із застудою, він увімкне імунітет, який був «приспаний» у комфортний весняно-літній період.

Далі Ольга Гиря говорить про речі неприємні як для новосанжарців зокрема, так і для українців загалом. В Україні вперше за десяток років виявили випадки захворювання на поліомієліт.

— Якщо раніше ми, як і більшість держав, були позначені як країна вільна від поліомієліту, то тепер ми стали в один ряд із такими державами як Нігерія та Пакистан. І якщо у нас, не дай Боже, почнеться епідемія цієї хвороби, нас просто ізолюють від усього цивілізованого світу, — змальовує нерайдужні перспективи головний лікар ЦРЛ.

Уникнути можливої епідемії допоможуть профілактичні щеплення, які зараз проводять у районі. Станом на 16 листопада медики щепили від поліомієліту 64 % дітей дошкільного віку. У наступний етап будуть щеплені діти віком до 10 років.

Завершуючи обговорення цього хвилюючого питання, Сергій Бульбаха дав доручення начальнику відділу освіти Олександру Кульчинському провести роботу з батьками, аби переконати їх у необхідності проведення профілактичних щеплень.

— У свій час журналісти та різні ЗМІ зробили погану послугу, коли організували цілу пропаганду проти щеплень. Тепер ми отримуємо наслідки, — констатує Ольга Гиря, залишаючи трибуну. — Сьогодні — поліомієліт. Завтра може бути дифтерія чи інша епідемічна хвороба. На жаль, це цілком можлива реальність…

На завершення наради обговорюють питання підготовки до зими, а, отже — розчистки та посипання доріг. Керівник автодорівців Юрій Олешко у своєму виступі зауважує, що вони мають достатню кількість солі: 120 тонн. А от завозити пісок не почали через відсутність пального. У селищі ситуація протилежна.

— Ми пісок завеземо, але немає солі! — повідомляє заступник селищного голови Валентин Івашина. — У нас є 30 тонн піщано-соляної суміші, але цього вистачить до нового року. А на весь сезон потрібно 120 тонн суміші.

— А ви із автодором міняйтесь. Ви їм — пісок, вони вам — сіль! — радить із місця нехворощанський сільський голова Юрій Любимський.

Після кількахвилинного обговорення Юрій Олешко запевняє, що пісок автодорівці почнуть завозити на майданчики вже найближчим часом. А от поділитися сіллю без доручення обласного керівництва він не зможе.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК
21 листопада 2015, 10:09 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я



1. Комунхоз / 21 листопада 2015, 22:17 Цитувати
Де ж ви раніш були, Нехворощани?
2. скутерист / 22 листопада 2015, 07:50 Цитувати
Сидив,спав,на выборах,хто б там фальшував.Яки выдвинулись таких і обрали.В глухомані не махлюють,кому воно нада
3. Не колега / 22 листопада 2015, 09:47 Цитувати
Наївний Скутерист! Якраз у глухомані й махлюють найбільше, бо тут найдужче процвітають клановість і корупція, хто вкусив смак влади, той і совістю піде торгувати, аби в кріслі остатися. Наприклад, Любимський ше тільки став головою сільради, зразу прихватизував комунальну хату, а квартиру продав. Подібне вдалося і деяким іншим працівникам сільради. А ви кажете про люстрацію і таке інше. Кстаті, Люда Підрахуйка - це директорша сільського дитсадка, давно пенсіонерка, та керувати їй ще кортить. Значить від сільського голови дуже зивісіма людина, тож і підраховує бюлетені на користь Юрка і вже не перший раз. Усі в Нехворощі про це знають і мовчать. Як і про Юрковину куму Таню Лещенко, яка тоже пенсіонерка, як і її чоловік Віталій, а ще правлять в будинку школярів, там з Любимським щовечора на гітарі "Листья желтые" цугикають. Дочка Лещенків тоже там гурток веде, сімейний підряд зробили і ніякої корупції, ніякого конфлікту інтересів. Короче, в Нехворощі суцільне панібратство і політичне бл...во. Думаю, колись доїдуть сюди і прокуратура, й СБУ, тут їм роботи немєрєно.
4. Василь / 23 листопада 2015, 22:57 Цитувати
А шо це Івашина ходить на поважні зібрання,наче селищного голови не має,чи ці питання не в її компетенції
5. Ганьба / 29 листопада 2015, 15:13 Цитувати
Стерилізацію йому в першу чергу зробіть, бо зробить дітей і бросе їх, знову діти залишаться без батька, негоже ставити на керівні посади людей з поганою сімейною репутацією, поганий приклад дає другим.]]
Поки цього "начальничка" мама водитиме за ручку і керуватиме освітою - діла не буде, корупція аж пре і всі мовчать, хіба може така профспілка захистити вчителя, коли мама профспілка, а синок - начальник. Освітяни, куди ви йдете, хіба не можна переобрати. Чи немає достойних? Ганьба!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.